MARIJANA BANKO/CROPIX
NEMOGUĆI UVJETI

Vaterpolo, a ne nogomet: Olujno nevrijeme prekinulo posljednji dvoboj šesnaestine finala Kupa Hrvatske

Dogovorom klubova ustanovljeno je da će se drugo poluvrijeme susreta Rudar - Inter odigrati u utorak
Piše: Branko BiočićObjavljeno: 11. listopad 2020. 17:48

​Utakmica 16-tine finala Kupa Hrvatske između Rudara i Intera prekinuta je nakon prvog poluvremena zbog nemogućih uvjeta za igru. Dogovorom klubova i delegata Milana Rukavine iz Rijeke odlučeno je da se drugo poluvrijeme odigra u utorak, 20. listopada u 15 sati. Već prije samoga početka padala je jaka kiša, a tijekom prvog poluvremena kiša se pretvorila u pljusak, pa zatim i tuču i grmljavinsko nevrijeme. Ipak, igralo se po jakoj kiši i vodom natopljenom terenu, na kojem je, što je vrijeme odmicalo, bilo sve teže kontrolirati loptu, koja je često zastajkivala u lokvama vode.

Prvu veliku priliku imali su gosti, a i tu je kumovala lokva vode. Benčić se sjurio prema vratima Rudara, međutim dao je dug for, vratar Bulat krenuo je po loptu, ali je ona zastala u lokvi vode, pa je brže do nje stigao Benčić, koji je zaobišao domaćeg vratara i uputio loptu prema praznom golu, no pojavio se Dadić i ispred gol linije izbio loptu, koja je opet zastala zbog vodom natopljenog terena. U 17. minuti domaći su imali 11-erac nakon što je u 16-ercu Intera srušen Rudan, koji se spremao za udarac. Lijepo mu je glavom spustio loptu Hasanbegović, ali je na nekoliko metara od vratiju Intera srušen Rudan, pa je sudac Jelenčić pokazao na bijelu točku. Međutim, vratar Intera Ivan Križanović pročitao je izvođača kaznenog udarca Ivana Macana i obranio njegov udarac, koji je išao prema donjem kutu.

image
MARIJANA BANKO/CROPIX

U 41. minuti još jednu priliku za goste imao je nakon ubačaja iz kornera Soldo, ali je glavom poslao loptu pored suprotne vratnice. Igrači, suci, stručno vodstvo, ali i promrzli gledatelji, jedva su dočekali kraj prvog poluvremena, koje je više podsjećalo u završnici na vaterpolo nego na nogomet, pa je u prostorijama Rudara opravdano odlučeno da ne postoje regularni uvjeti za nastavak utakmice.


​Rudar - ​Inter 0:0 (prekinuto na poluvremenu)

LABIN Gradski stadion. Gledatelja 200. Sudac: Vedran Jelenčić (Kastav). Pomoćnici: Kezele, Pajić. Četvrti sudac: Rožman. Delegat: Rukavina.

RUDAR: Bulat, Načinović, Urošević, Rudan, Macan, Dadić, Hasanbegović, Kurtić, Golja, I. Golić, D. Golić. Trener: Elvis Brajković.

INTER: Križanović, Plezier, Nekić, Benčić, Dunić, Soldo, Mbodji, Magdić, Vranković, Abramović, Bosec. Trener: Tomislav Ivković.

Linker
15. travanj 2024 01:09