ZELJKO PUHOVSKI Cropix
TVRDE TALIJANI

Vatreni ipak ne ide u Englesku! Borna Sosa je na korak do potpisa, ali u čitavoj priči postoji jedan problem

Talijanski kroničari vjeruju da bi se Sosa vrlo brzo prilagodio u novom klubu
Piše: JL.Objavljeno: 23. kolovoz 2022. 08:04

Kako prenosi njemački Sky Sport hrvatski reprezentativca Borna Sosa postigao je usmeni dogovor s Atalantom. Ugledni talijanski novinar Gianluca Di Marzio prethodnih je dana javio da je talijanski prvoligaš čije boje brani još jedan hrvatski nogometaš Mario Pašalić, pokazao interes za usluge 24-godišnjeg lijevog obrambenog igrača VfB Stuttgarta.

Jedina sporna točka je naknada za transfer. Njemački klub navodno traži 20 milijuna eura za Sosu dok bi Atalanta u međuvremenu mogla dati prvu ponudu od 12 milijuna eura plus bonuse, prenosi Di Marzio. Međutim, Atalanta naprije mora zaraditi ​​od prodaje igrača kako bi si mogla priuštiti potpis lijevog beka, pa službeni pregovori sa Stuttgartom još nisu počeli.

image
HASAN BRATIC/SIPA PRESS/PROFIMEDIA Hasan Bratic/Sipa Press/Profimedia

Ipak, talijanski kroničari vjeruju da bi se Sosa vrlo brzo prilagodio u klubu obzirom da Gian Piero Gasperini igra u identičnom sustavu (3-4-2-1) kakav preferiraju i u Stuttgartu. Hrvat bi u tom slučaju igrao na lijevoj strani na poziciji isturenog obrambenog igrača, dok bi danski nogometaš Joakim Mæhle, koji trenutno pokriva tu poziciju, bio prebačen na desnu stranu.

Iako je Sosa tijekom ljeta bio povezivan s brojnim klubovima, a ponajviše s engleskim predstavnicima Manchester Cityjem i West Hamom, priča oko Atalante čini se najizglednijom jer su oba zainteresirana kluba već pokrila poziciju lijevog braniča. Građani su iz Anderlechta potpisali španjolskog defanzivca Sergija Gómeza dok je West Ham, kako prenosi Di Marzio, vrlo blizu dovođenja Emersona Palmierija iz londonskog Chelsea.

Linker
25. travanj 2024 06:49