Nikola Vlašić
 MIKE KIREEV/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Mike Kireev/nurphoto/Shutterstock Editorial/Profimedia
U ‘5 DO 12‘

Vatreni na korak od transfera karijere! Posao s Rusima pred završetkom, u klub dolazi zbog - Dinama

Čekaju Engleze i nastupi u Europskoj ligi pa je treneru Davidu Moyesu itekako potrebna širina.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. kolovoz 2021. 13:55

Nikola Vlašić na korak je do transfera u redove engleskog premierligaša West Hama. Informacija je to o kojoj su engleski mediji već pisali ranije ovoga tjedna, ali i činjenica koja je svoju potvrdu dobila subotnjeg prijepodneva u Guardianu. Taj je list objavio da je posao vrlo blizu završetka i da će ga se svakako s obje strane, kako one West Hamove, tako i ruske iz CSKA, htjeti finalizirati do konca prijelaznog roka koji završava 31. kolovoza u 23.59 po srednjeeuropskom vremenu za većinu europskih liga. Londonski klub gostovat će već 16. rujna na Maksimiru u susretu 1. kola Europske lige.

- David Moyes traži igrača koji bi mu donio širinu u momčadi budući da ga ove sezone čekaju i nastupi u Europskoj ligi. West Hamov trener jako želi Vlašića koji je strašno napredovao od 2017. kad je neuspješno došao u Everton. Ovaj 23-godišnji hrvatski reprezentativac igrao je na Euru i u West Hamu vjeruju da je sad spreman za zahtjeve Premiershipa. Posao s Rusima je blizu finalizacije, a West Ham bi trebao platiti 30 milijuna eura te još osam milijuna kroz bonuse - navode Englezi.

Pisali smo i o tome da je prvotna Moyesova želja bila vratiti Jesseja Lingarda koji je prošle sezone bio na posudbi iz Manchester Uniteda, ali taj je posao propao. West Ham se sada okrenuo Vlašiću kao jedinoj alternativnoj opciji.

- West Ham je razmatrao kupnju Jessea Lingarda od Uniteda budući da je engleski reprezentativac briljirao prošle sezone te da neće igrati kod Solskjaera. No, klub je odustao jer mu je 30 milijuna eura bilo previše, a za taj novac će radije dovesti pet godina mlađeg Vlašića koji mu se definitivno više isplati - piše Guardian.

Linker
06. svibanj 2024 20:02