afp
'POSEBNA BILJKA'

Vatreni oprez, Balotelli prijeti protivnicima: 'S Italijom ću na Euru napraviti velike stvari'

Piše: Hrvoje TomićObjavljeno: 25. svibanj 2012. 20:02

Mario Balotelli velika je nada Azzurra na Europskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini. Ofenzivac Manchester Cityja oduvijek je bio 'posebna biljka’, drukčiji od drugih. Nogomet mu često i nije bio glavna tema u životu. Balotelli je bez dvojbe pakleni igrač. Na njegovoj je strani i statistika, iako ima tek 21 godinu, do sada je već četiri puta osvajao naslove prvaka (tri s Interom, jedan s Man. Cityjem), Ligu prvaka, talijanski Kup, FA kup... Ova sezona bila mu je (s igračke strane) najuspješnija u karijeri.

Italija na Euro stiže s brigama. Cesare Prandelli ne spava mirno, napadačka linija Azzurra trpi brojne hendikepe. Giuseppe Rossi zbog problema s koljenom propušta Euro, forma Giampaola Pazzinija je vrlo upitna pa ga izbornik nije uvrstio niti na širi popis, a Antonio Cassano prije šest mjeseci doživio je srčani udar. Prandelli se u takvoj situaciji mora kockati, pa u vrh napada dati priliku Mariju Balotelliju. Što je, naravno, dvosjekli mač. Balotelli je vrhunski igrač, ali često još uvijek djeluje kao razmaženo dijete koje bi suparnički igrači na razne načine mogli isprovocirati. I izbaciti iz takta.

- Europsko prvenstvo moja je velika prigoda. Želim s Italijom napraviti velike stvari - kazao je Balotelli, koji je veliki dužnik izborniku Italije. Naime, Prandelli je stao iza mladog napadača i dok mu je 'pola Italije’ okrenulo leđa.

- Želim se odužiti Prandelliju za veliku potporu. Već me mjesecima hrabri, a ja ću mu se odužiti sjajnim igrama na Euru - jasan je Balotelli.

Na jučerašnjem treningu u Covercianu, kampu talijanske nogometne reprezentacije, Cesare Prandelli je isprobavao brojne napadačke kombinacije. No, najviše je uigravao 4-3-1-2 i 4-3-3 formacije, s kojima će se Azzurri predstaviti u Poljskoj. Pa i protiv Hrvatske. Prandelli na poziciji ofenzivnog veznjaka vidi Riccarda Montoliva ili Sebastiana Giovinca. Kako je Montolivo trenutačno out zbog lakše ozljede, na treningu je u 4-3-1-2 formaciji polušpica bio Giovinco, ispred kojeg su odrinirali Antonio Cassano i Mattia Destro. No, u sustavu 4-3-3, u kojem nema mjesta za tipičnog trequartistu, napadački tercet činili su Mario Balotelli, Antonio di Natale i Fabio Borini.

Cesare Prandelli u Covercianu radi sa 32 igrača. Na raspolaganju nema lakše ozlijeđene Montoliva i Chiellinija, dok Marco Verratti radi individualno u dvorani. No, netko od napadača neće vidjeti Europsko prvenstvo. Cesare Prandelli za sada u kadru ima Di Natalea, Cassana, Balotellija, Borinija i Destra. Tko će biti višak? Talijanski mediji tvrde kako je Destro definitivno out. No, vjerojatno ne i jedini...

Linker
23. rujan 2024 16:35