Michael Beale 

 Stuart Wallace/shutterstock Editorial/profimedia
NEUVJERLJIVI REZULTATI

Vatreni ostao bez trenera, vodit će ga suigrač: Velikan s Otoka nakon samo 10 mjeseci traži novo ime

Glavni rival i konkurent za naslov u početnim je utakmicama prikupio pristojnu bodovnu zalihu
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 01. listopad 2023. 23:00

Hrvatski reprezentativac Borna Barišić više ne trenira pod palicom Michaela Bealea. Glasgow Rangers, koji je 55 puta u klupskoj povijesti podigao trofej škotskog prvenstva, odlučio je smijeniti 43-godišnjeg stratega iz Burnleya nakon trećeg ligaškog poraza u sezoni.

Klub je u nedjelju poslijepodne obavijestio pratitelje da je raskinut ugovor s Bealom, a s njim će kofere spakirati i njegov stožer koji čine Neil Banfield, Damian Matthew, Harr Watling i Jack Ade. Momčad će privremeno voditi Steven Davis. Privremeni trener imat će dvojaku ulogu, budući da je 38-godišnji Davis registriran kao veznjak Rangersa, ali na terenu se nije našao od prosinca 2022. godine, kada je zaradio prijelom križnih ligamenata.

image

Borna Barišić

Steve Welsh/pa Images/profimedia

"Upravni odbor Rangersa želi zahvaliti Michaelu i njegovom osoblju za sve napore koje su uložili otkako su se pridružili klubu. Danas smo raskinuli ugovor s menadžerom te sa zadovoljstvom objavljujemo da će Steven Davis privremeno preuzeti njegove dužnosti", stoji u priopćenju škotske momčadi, a istaknute su i riječi predsjednika kluba Johna Bennetta.

- Michael je pokazao predan rad, hvala u na tome. Jasno je da su rezultati znatno ispod očekivanja odbora, navijača i samog Michaela - kazao je Bennett.

Bealeu je presudio poraz od Aberdeena (1:3) u nedjelju, a prethodno je još dvaput ostao praznih ruku u ligaškom natjecanju. Boljima od Rangersa pokazao se Celtic na Ibroxu (0:1) i Kilmarnock (0:1) još u prvom kolu prvenstva. Upravo je derbi za Celticom bio prijelomni trenutak, uprava je krenula promatrati Beala pod povećalom, a nepunih mjesec dana kasnije donijela i konačnu odluku. Spomenimo i da je Rangers ispao iz kvalifikacija za Ligu prvaka, u play-off rundi nadjačao ih je nizozemski PSV s ukupnih 7:3.

image

Glasgow Rangers - Aberdeen

Stuart Wallace/shutterstock Editorial/profimedia

Britanski mediji još uvijek nisu krenuli spekulirati o Bealeovu nasljedniku, BBC piše da će uprava Rangersa detaljno razmotriti opcije, stoga se ne treba očekivati ekspresna odluka. Beale je ostavio momčad na trećem mjestu nakon sedam odigranih kola. Rangersi broje 12 bodova, tri manje od St. Mirrena, a sedam od ljutog rivala Celtica.

Linker
27. travanj 2024 05:44