Nikola Vlašić

 JED LEICESTER/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
IZNENAĐENJE U RUSIJI

Vatreni postao tema zbog rata u Ukrajini: ‘Isplata novca za Nikolu Vlašića vjerojatno je zaustavljena‘

Amerikanci sankcijama obuhvatili i ruski vojni klub, CSKA, a posljedice se već mogu primijetiti
Piše: Dean BauerObjavljeno: 25. veljača 2022. 10:21

Moskovski CSKA, cijelo sportsko društvo iz Moskve, našlo se pod udarom sankcija SAD. Jednako vrijedi za nogometaše, košarkaše, rukometaše i one sportove ovog velikog i vjerojatno najtrofejnijeg sportskog društva u Rusiji. Američke su vlasti u niz tvrtki, banaka i pojedinaca, na udar sankcija poradi ruske agresije na Ukrajinu naveli i CSKA.

Dakako, direktor CSKA Roman Babajev glumi iznenađenost i nerazumijevanje za ovakav američki potez.

- Igrači se mirno pripremaju za nastavak sezone, a naši odvjetnici rade svoj posao. Branit ćemo svoja prava i činjenicu da bi sport trebao biti izvan svake politike.

Ilija Čičerov, odvjetnik nogometnog kluba CSKA iz Moskve, hini još veću tobože zbunjenost.

- Kako sam ja razumio, klub nema nikakve veze sa SAD-om, a CSKA i dalje bez problema može primati novac od UEFA za nastupe u europskim natjecanjima, a može im se uplaćivati novac za transfere.

image
JUSTIN TALLIS Afp

Ono što u Moskvi jedino ne spominju jest da je CSKA ruski vojni klub, u konačnici i u doba komunističkog SSSR su osnovani kao takav, pa od tuda i naziv (Centralni sportski klub armije ili CSKA). Amerikanci koji sankcijama obuhvaćaju manje-više sve što ima ili može imati veze s vojskom, odlučili su stoga udariti i po CSKA. No, nije baš da CSKA nema zbog toga i problema. Naime, kada su ljetos prodali engleskom West Ham Unitedu hrvatskog reprezentativca Nikolu Vlašića za 30 milijuna eura, dogovorili su s Englezima da će im ovi taj novac isplaćivati u ratama. Prve su rate i stigle, ali ostataka... Neće baš tako skoro. Nema transakcija između Velike Britanije i Rusije, a opet tu su i Amerikanci koji sve nadziru. Potvrdio je to i odvjetnik Čičerov.

- Isplata novca za Nikolu Vlašića vjerojatno je zaustavljena. Vlasnici West Hama imaju otvorene poslove u SAD-u i to bi moglo otežati isplatu novca od ovog transfera.

Međutim, to bi mogao biti samo početak novčanih problema za ruske klubove jer su strože sankcije uveli i EU, pa Velika Britanija i druge države.

Linker
26. travanj 2024 06:58