TOM DUBRAVEC Cropix
TRAŽENA ROBA

Vatreni postao velika želja! Jedan od najkontroveznijih ljudi u nogometu želi pomrsiti račune Barci, Unitedu...

​Josip Juranović postao je tražena roba na nogometnom tržištu nakon odličnih izdanja u dresu Hrvatske na SP-u
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 31. prosinac 2022. 12:25

Mediji su ga proteklih dana iz Celtica naveliko ‘selili‘ u druge klubove kao što su Barcelona, Manchester United, Chelsea, Atletico Madrid, Torino...

Glasgow Evening Times izvijestio je kako je posljednji klub koji je iskazao ozbiljan interes za 27-godišnjeg hrvatskog desnog beka malo manje glamurozan od ranije navedenih, no bitna je stvar da u njemu novac nije problem.

Riječ je, naime, o Monzi, iza koje stoji kontroverzni bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi, nekadašnji gazda Milana.

Berlusconijevo je bogatstvo ove godine procijenjeno na šest milijardi funti, a zahvaljujući njegovom financiranju Monza je prošlog ljeta ušla u talijansku Serie A.

image
PA IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Pa Images/Alamy/Alamy/Profimedia

Monza se odmaknula od samog dna ljestvice, trenutačno je na 14. poziciji, a one koje vode u Europu udaljene su 11 bodova. Stoga je Berlusconi odlučio uložiti u transfere u zimskom prijelaznom roku, a jedna od ozbiljnih meta je i Juranović.

Naravno, pitanje je želi li škotski velikan uopće prodavati svoju zvijezdu, te koliko je Monza u sportskom smislu privlačna za nogometaša iz zagrebačke Dubrave koji se u Škotskoj bori za trofeje. Što se financija tiče, tu nikakvih upitnika ne bi trebalo biti.

Očekuje se da će Monza krenuti u konkretnu akciju i poslati ponudu sljedećeg tjedna kad započne zimski prijelazni rok.

Juranovića je Celtic varšavskoj Legiji platio samo tri milijuna eura, a njegova tržišna vrijednost na Transfermarktu je ažurirana nakon završetka Mundijala u Kataru te trenutačno iznosi devet milijuna eura. Hajduk ga je Legiji u ljeto 2020. prodao za svega 400.000 eura.

Linker
20. travanj 2024 04:01