AFP
NAPADAČ U FORMI

Vatreni u neizvjesnosti! Jedni ga žele, drugi ne znaju što bi s njim, a on i dalje čeka pravu priliku

U medijima se pisalo da ga želi Dinamo, međutim iz Maksimira nije bilo službenoga kontakta
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 12. siječanj 2022. 11:50

Antonio Čolak osvojio je naslov švedskog prvaka, bio je drugi najbolji strijelac tamošnjeg prvenstva, za Malmö je u 40 utakmica zabio 19 golova i dodao tri asistencije, te se vratio u grčki PAOK, koji ga je u Švedsku poslao na posudbu koja je završila istekom 2021. godine. Nekadašnji najbolji strijelac i igrač HNL-a sada je ponovno u Solunu, trenira s PAOK-om i u konkurenciji je za nastup. Možda bi već zaigrao da utakmica grčke lige s AEK-om nije odgođena zbog korone.

Čolak ima ugovor s PAOK-om do 30. lipnja 2024. godine, kupili su ga od Rijeke za tri milijuna eura, no kako nije igrao prije nepunih godinu dana zaputio se u Malmö na posudbu. Tamo je napravio odličan posao, igrali su i Ligu prvaka, u kvalifikacijama za to natjecanje dao je pet golova i bitno pridonio uspjehu, no posudba je istekla.

Malmö pokušava otkupiti ugovor od PAOK-a, ali dogovor zasad nije postignut. Grčki klub nedavno je dobio novog sportskog direktora koji tek snima stanje i nije donio konačnu odluku što će biti s Čolakom. Za njega postoji zanimanje i drugih klubova…

U medijima se pisalo da Čolaka želi zagrebački Dinamo, međutim iz Maksimira nije bilo službenoga kontakta prema njemu ili njegovu menadžeru, tako da je to ostalo samo na špekulacijama. Čolak neće u Dinamo, a hoće li igrati do završetka sezone u PAOK-u, hoće li ga Malmö otkupiti ili će se dogoditi neka treća opcija vidjet će se do kraja prijelaznog roka. Prilikom dolaska u Grčku iz Rijeke zapravo nije dobio pravu šansu, tada su ga olako gurnuli u stranu, možda sada bude drugačije pa se okuša na pravi način i u grčkom prvenstvu.

Za PAOK dosad ima 16 nastupa, te u nema jedan zabijeni gol. No, minutaža u tim utakmicama nije mui bila bila velika, Radilo se o ukupno 693 minute, što su u prosjeku 43 minute po susretu. Za napadača koji je tek stigao to je bilo prilično nepovoljno doba, ali je u Švedskoj pokazao kvalitetu, čime je zaradio ponovne pozive izbornika hrvatske reprezentacije Zlatka Dalića.

Linker
11. prosinac 2023 12:29