Luis de la Fuente

 Eibner-pressefoto/alamy/alamy/profimedia
KROZ MOJE PRAZNE DŽEPOVE...

Vatrenima uzeo zlato pa pomeo čitavu Europu, a sad zavapio zbog plaće: ‘Zar je ovo normalno?‘

Iako je promoviran iz U21 reprezentacije u seniorsku, novčanik to nije osjetio
Piše: SNObjavljeno: 11. listopad 2024. 18:29

Sjećanja su još "friška", dobro pamtimo kako smo se divili reprezentaciji Španjolske na njemačkom Euru. Moderni, mladi, ubojiti... Mnogi su ih odmah nakon 3:0 pobjede nad Hrvatskom u grupnoj fazi proglasili favoritima i očekivali jednosmjerni konačni trijumf, otprilike se tako i zbilo.

Prštali su hvalospjevi i na ime Luisa de la Fuentea. Španjolski izbornik doveo je Furiju do savršenstva i osigurao im rekordno četvrto zlato kontinenta. Bio mu je to drugi veliki uspjeh nakon što je osvojio Ligu nacija svladavši Hrvatsku u finalu nakon raspucavanja. Luis de la Fuente je, dakle, dobio dvije medalje, niz lijepih želja i epiteta, ali na novčaniku nije osjetio - ništa.

image

Luis de la Fuente

Aa/abaca/abaca Press/profimedia

Španjolac, naime, još uvijek na godišnjoj bazi zarađuje isti iznos koji mu je sjedao na račun i dok je vodio U21 reprezentaciju. Ugovor sa Španjolskim nogometnim savezom traje mu do 2026., a kad je prošle godine preuzeo glavnu momčad, nisu mu na papir dodali nikakve dodatke. Tako je ostalo do danas, otkrit će za radio postaju Cadena SER.

- Zar je normalno da europski prvak bude bez ugovora? Sumnjam da bi se ovo dogodilo i Luisu Enriqueu... Jednostavno, ništa se ne mijenja. Smatram da to nije u redu, ali tako je kako je. Vjerojatno se ovakav slučaj nije dogodio nikada u povijesti, imam iste ugovore kao i kad su me promovirali iz U21 momčadi. Mislim da bi bilo pošteno da sam potpisao veći ugovor, ali ljudi koji moraju donijetu tu odluku proživljavaju pritiske s raznih strana - kazao je De la Fuente.

Vrijedi podsjetiti i da je De la Fuente bio tek 13. najbolje plaćeni izbornik na Euru, a ako se Španjolski nogometni savez napokon ne "isprsi", mogao bi i na Svjetskom prvenstvu 2026. ostati iza mnogih drugih izborničkih imena. Plaćom, uspjesima malo teže...

Linker
11. listopad 2024 20:53