LINDSEY PARNABY Afp
ZANIMLJIVA INFORMACIJA

Već 2024. pada transfer koji će uzdrmati nogometni svijet?! ‘Haaland ima jednu izlaznu klauzulu...‘

Ubojiti norveški nogometaš ruši rekorde u dresu Manchester Cityja, a neki ga već sele u drugog velikana
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 04. listopad 2022. 08:05

Erling Haaland oduševljava navijače Manchester Cityja, ali i mnoge druge nogometne poklonike. Zabija Norvežanin kao od šale u nebeskoplavom dresu, i u Premier ligi i u Ligi prvaka, ruši rekorde i postavlja svoje koje će biti jako, jako teško nadmašiti.

Građani su doista pogodili ‘bingo‘ na nogometnoj tržnici, i to uz odštetu od svega 60 milijuna eura, koliko je iznosila otkupna klauzula u ugovoru s Borussijom Dortmund.

No, kako je Haalandov menadžer bio pokojni Mino Raiola, moglo se očekivati da u cijeloj priči postoji neka caka.

Tijekom ponedjeljka se u medijima pojavila informacija da i Haalandov ugovor s Manchester Cityjem ima ugrađenu otkupnu klauzulu, a bivši igrač Real Madrida i bivši predsjednik Malage Fernando Sanz tvrdi da će ona 2024. norveškom napadaču omogućiti prijelaz u Real.

- Informacija koju imam je da postoji izlazna klauzula u drugoj godini ugovora, a zanimljivo je da je riječ o vrlo povoljnim uvjetima za Real Madrid – otkrio je Sanz u radijskoj emisiji El Chiringuito.

image
LINDSEY PARNABY Afp

Voditelj Josep Pedrerol dodao je kako Real bez ikakvih pregovora s Cityjem može dovesti sjajnog napadača, a Marca je još u srpnju ove godine objavila kako Haalandove izlazne klauzule u Cityju iznose 200 milijuna u 2024. i 175 milijuna u 2025. godini.

Po istom je principu norveški napadač napustio Borussiju Dortmund i RB Salzburg, a Španjolci smatraju kako su klauzule povezane s prethodnim postizanjem sportskih ciljeva.

Zanimljivu strategiju svog sina prokomentirao je njegov otac Alfie Haaland, također bivši igrač Manchester Cityja.

- Mislim da Erling želi testirati svoje sposobnosti u svim ligama. A u jednoj možete ostati najviše tri ili četiri godine. Moglo bi to biti, primjerice, dvije i pol godine u Njemačkoj, dvije i pol u Engleskoj, i onda Španjolska, Italija, Francuska, zar ne? - rekao je Haalandov otac u dokumentarcu ‘Haaland, velika odluka‘.

Linker
16. travanj 2024 03:00