Getty Images
PRESUDIO JEDAN PENAL?

VEĆ DUGO NITKO NIJE OVAKO PODCIJENIO I PONIZIO RONALDA 'Pa kako Ronalda možete uspređivati s Messijem?! Messi je sto svjetlosnih godina ispred!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. prosinac 2016. 18:33

Igrači Barcelone i dalje se teško mire s ovogodišnjim izborom nogometaša godine u kojem je Cristiano Ronaldo po četvrti dobio Zlatnu loptu France Footballa.

Ovoga je puta javno istupio branič Barcelone Sergi Roberto i za španjolske medije objasnio koja je razlika između Ronalda i Messija.

"Messi je najbolji nogometaš svih vremena. Pa ne možete njega uspoređivati s Ronaldom. Na stranu sada tko je dobio Zlatnu loptu, ali svi znaju da je Messi najbolji. Messi je sto svjetlosnih godina ispred Ronalda", izjavio je očito pristrani Roberto.

U izboru su, naravno, presudili klupski i reprezentativni uspjesi slavnog Portugalca koji je pokorio Europu i s Realom i sa reprezentacijom.

Brojke, pak, sugeriraju, nešto drugačiju sliku. Messi je ove godine postigao 91 pogodak za Barcelonu i Argentinu (koja je na FIFA-inoj ljestvici prva reprezentacija svijeta), a Ronaldo 72.

Komentatori procjenjuju kako je u cijeloj priči o najboljem nogometašu 2016. godine zapravo prevagnulo veliko finale Copa Americe u kojoj je Argentina na jedanaesterce izgubila od Čilea, a ključni penal promašio je upravo - Messi.

Linker
22. svibanj 2024 01:57