BERTRAND GUAY Afp
SAD JOŠ I TO?

Većini bi bilo dosta za 10 života! Evo koliko će još Barca morati platiti Messiju nakon odlaska u Pariz

Joan Laporta ponovno će posegnuti u blagajnu i to kako se klubu ne bi dogodila greška iz prošlosti.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. kolovoz 2021. 14:20

Iako je njihov međusobni poslovni odnos završio 30. lipnja, kada je Lionelu Messiju istekao ugovor s Barcelonom, njihovi zajednički poslovi generalno još su daleko od kraja. Španjolski list El Espanol donosi niz situacija koje će se između dvije strane rješavati u nastavku godine, možda čak i desetljeća... Jer, ima toga dosta.

Situacija je to koja je slična Neymarovoj iz perioda kad je iz Barcelone posredstvom transfera prelazio u PSG. Brazilac je dao klub na sud oko bonusa lojalnosti kojeg mu je Barcelona trebala isplatiti, jer je samo nekoliko dana prije potpisa za Parižane, Neymar potpisao novi ugovor s Barcelonom.

image
STEPHANE DE SAKUTIN Afp

Baš će se zato Barca pokušati izmigoljiti od eventualnog novog sudskog procesa koji bi mogao trajati godinama i Messiju isplatiti 39 milijuna eura na ime, doslovno, minulog rada i 20-godišnje lojalnosti klubu s Camp Noua. Taj svojevrsni bonus bio bi još veći da je Messi ostao u Barceloni, što je uostalom i bio jedan od razloga zašto će svaki pregovori o nastavku suradnje propasti, s obzirom na financijsku situaciju u kojoj se klub nalazi.

Joan Laporta nije uspio uvjeriti Messija da će mu sve obveze iz eventualnog novog ugovora biti plaćene, a španjolski mediji pišu i da nije sigurno da je Messi, kao i ostali igrači, dobio plaće za prošlu sezonu nakon što je klub morao odgađati isplate mjesečnih honorara zbog koronakrize. Zna se da je do veljače 2021. Messi dobio samo 8.5 od 72 milijuna za ugovor i tzv. image rights, kao i to da je klub kreditom dobio sam 80 milijuna eura da bi isplatio sve igrače. Nemoguće, pa s time nisu mogli isplatiti ni Messija za sezonu u kojoj je ostao.

Dakle, Messi će po dvogodišnjem ugovoru s PSG-om zarađivati između 35 i 40 milijuna eura po sezoni, a ovih Barcinih 39 na ime "odanosti klubu" dolazi mu kao bonus...

Linker
25. travanj 2024 11:14