Epsilon Getty Images
TKO JE POHLEPAN?

VEDRAN ĆORLUKA I DRUŠTVO UDARILI ŠAKOM O STOL I IZAZVALI KRIZU U KLUBU, NA NJIHOVU STRANU STAO I TRENER 'A što je sa zaradom od Lige prvaka!?'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. travanj 2020. 11:23

Pandemija koronavirusa uzima maha u svijetu sporta, a u moskovskom Lokomotivu Vedrana Ćorluke prema svemu je sudeći došlo do trzavica.

Naime, igrači na čelu s kapetanom Ćorlukom odbili su prijedlog klupske uprave o smanjenju plaća od 40% za travanj i svibanj.

Diljem svijeta najbolji svjetski klubovi u dogovoru s igračima pokušavaju srezati troškove zbog novonastale krize. Takva praksa na snazi je u najboljim španjolskim klubovima, a prošla je i u najboljim ruskim klubovima poput Zenita, te CSKA i Spartaka, ali je i Lokomotivu.

I trener Jurij Sjomin stao je na stranu svojih igrača.

"Nemojte kriviti igrače da su pohlepni i nezahvalni jer navodno ne razmišljaju o klubu koji ih hrani. Pa oni su klubu omogućili ogroman novac plasmanom u skupine Lige prvaka dvije godine zaredom", piše Sjomin u kolumni za Sport Express.

U klubu je tako došlo do pat pozicije, a novi sastanak između čelnika kluba i igrača dogovoren je za sljedeći tjedan.

"Najlakše je reći: 'Odrekni se dijela svoje plaće.' Puno je teže odnositi se prema nogometašu s dozom poštovanja... Od ugovora s klubom ne žive samo igrači, nego i njihove obitelji. Ponekad su to baš velike obitelji, što se vidi na primjeru naših Brazilaca i oni ovise o tome što će im oni poslati. Većina ruskih igrača je u sličnoj situaciji i mnogi od njih dolaze iz siromašnih obitelji i njihovi najdraži nemaju posla", dodao je Sjomin.

Ruski mediji procjenjuju da je Lokomotiv samo od Lige prvaka u zadnje dvije godine zaradio nekih 50 milijuna eura.

Linker
21. travanj 2024 07:03