ALEXANDER VILF Sputnik Via Afp
NEMA PREDAJE NI U 36. GODINI

Vedran Ćorluka objavio kraj, a prelazi u redove zakletog rivala? ‘Nije bitna njegova prošlost...‘

‘Ima vrlo zanimljive opcije u ruskoj Premier ligi i u drugim državama‘, kaže Čarlijev menadžer.
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 02. travanj 2021. 15:43

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Vedran Ćorluka (35) oglasio se u srijedu navečer objavom na Instagramu u kojoj je najavio oproštaj od moskovskog Lokomotiva nakon devet godina. U Rusiju je popularni Čarli stigao 2012. godine iz Tottenhama, prije toga je igrao za zagrebački Dinamo, Inter iz Zaprešića, Manchester City i Bayer Leverkusen.


''Draga crveno-zelena obitelj, nije mi lako ovo napisati, ali, nažalost, ovaj trenutak je morao doći. Želim vas obavijestiti da će po završetku sezone doći vrijeme za oproštaj. Želio bih vam zahvaliti na prekrasnih 9 godina: od prvog dana kada ste me prihvatili kao svog i pokazali mi da je igranje za ovaj klub velika privilegija. Vaša ljubav i vaše poštovanje prema meni zauvijek će mi ostati u sjećanju'', napisao je Ćorluka, koji je posljednjih godina nosio i kapetansku vrpcu Lokomotiva.

image
ALEXEY FILIPPOV Sputnik Via Afp


S Moskovljanima je osvojio pet trofeja. U sezoni 2017./18. bio je prvak Rusije, dok je 2015., 2017. i 2019. godine osvajao ruski Kup, a 2019. Superkup.


''Naravno, zajedno smo imali loše sezone, ali bilo je i onih u kojima smo se zabavljali i slavili osvojene naslove i trofeje do kasno u noć. Želim zahvaliti svim meni dragim ljudima - trenerima, suigračima i onima s kojima surađujem i radim rame uz rame devet godina. Zahvaljujući vama imam osjećaje, zbog njih će ovaj klub biti moja velika ljubav cijeli život, a Loko je stekao svog pravog obožavatelja zauvijek. Hvala od srca, tvoj Charlie 14. Sezona još nije gotova, a mi ćemo je završiti što je bolje moguće'', poručio je hrvatski defenzivac koji je u Rusiji 2018. godine s reprezentacijom osvojio srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu.
U aktualnoj sezoni 35-godišnji stoper odigrao je 24 utakmice za Lokomotiv te je postigao pogodak i jednom asistirao. Ćorluka u svom obraćanju javnosti nije najavio umirovljenje, a početkom ožujka u ruskim se medijima pojavila informacija da je za njegove usluge zainteresiran drugi moskovski klub – Dynamo! Interes navodno i dalje postoji, neki ruski izvori tvrde kako je on vrlo ozbiljan. Naime, Ćorluka je igrač s bogatim iskustvom u ruskoj Premier ligi, koji bi se dobro uklopio u Dynamovu momčad sastavljenu uglavnom od domaćih, ruskih igrača.


- Vedran će razmotriti svoju budućnost u narednim mjesecima, te donijeti odluku. Ima vrlo zanimljive opcije u ruskoj Premier ligi i u drugim državama – izjavio je Ćorlukin agent Stepan Levin.


Ruski sportski dnevnik Sport Express objavio je kako Dynamo zasad nije ponudio ugovor hrvatskom stoperu. Početkom ožujka pojavila se informacija da moskovski bijelo-plavi Ćorluki nude dvogodišnji ugovor s plaćom od 1,2 milijuna eura po sezoni.

Mogući dolazak Ćorluke u Dynamo prokomentirao je popularni ruski pjevač Lev Leščenko, inače veliki navijač tog moskovskog kluba.


- Ako menadžment ima takvu opciju, trebalo bi je realizirati. U Dynamu sad uglavnom igraju ruski igrači, a iskusni 'legionar' trebao bi se dobro uklopiti. Nije bitna njegova prošlost u Lokomotivu, moderni svijet je posložen drugačije. Igrači su ljudi koji rade pod ugovorom, a Ćorluka je kvalitetan branič koji bi mogao pomoći i našem mladim igračima u njihovom razvoju – smatra Leščenko.

Linker
26. travanj 2024 10:41