CB/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Cb/Imago Sportfotodienst/Profimedia
PRIJETI MU I ZATVOR

Velika borba za spas karijere bivšeg igrača Hajduka, sada je prošao i detektor laži, ali to mu neće puno pomoći

Ako ne uspije dokazati nevinost, mogao bi biti suspendiran iz nogometa na četiri godine
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 07. veljača 2023. 10:20

Stoper HSV-a Mario Vušković nastoji dokazati da nije namjerno uzeo doping te se prošlog tjedna prvi put pojavio pred sudom Njemačkog nogometnog saveza u Frankfurtu.

Bivši član Hajduka i mlade reprezentacije Hrvatske pod suspenzijom je od 15. studenoga prošle godine zbog pozitivnog testa na eritropoetin (EPO), dok su prošlog mjeseca rezultati testiranja B uzorka potvrdili nalaze A uzorka.

Kako bi dokazao svoju nevinost, Vušković se proteklih dana podvrgnuo poligrafskom ispitivanju u Engleskoj, a njemački Bild piše kako je hrvatski nogometaš prošao detektor laži.

Sukladno tome, vjerojatnost za namjerno korištenje dopinga u njegovom slučaju bila bi manja od jedan posto, ali problem je u tome što poligrafsko ispitivanje neće biti presudno u postupku koji se protiv njega vodi u Njemačkoj.

image
DANIEL KARMANN Dpa Picture-alliance Via Afp

U svojoj obrani pred sudom njemačkog saveza Vušković je kazao kako smatra da čašica u kojoj je bio njegov urin nije bila dobro zatvorena, kao i da nije bio dobro informiran o svojim pravima jer ne govori toliko dobro njemački jezik.

Tijekom sporne doping kontrole u Vuškovićevom društvu bili su suigrač Xavier Amaechi i liječnik zadužen za doping Markus Jungbluth.

Novo saslušanje HSV-ovog nogometaša očekuje u četvrtak kad će biti riječi o rezultatima analize.

Ako Vušković ne uspije dokazati nevinost, mogao bi biti suspendiran iz nogometa na četiri godine, a u najgorem slučaju prijeti mu i zatvorska kazna.

Linker
29. travanj 2024 16:55