Karim Benzema

 OSCAR DEL POZO Afp
HVALA TI, KARIME, ALI...

Velika čistka Realu u blagajni ostavila silne milijune! Nećete vjerovati koliko su uštedjeli u samo 24 sata

Francuz će protiv A. Bilbaa odigrati svoj posljednji meč nakon 14 sezona u madridskome klubu
Piše: SNObjavljeno: 04. lipanj 2023. 18:30

Premda je prije nekoliko dana odjeknula vijest kako Karim Benzema namjerava otići iz Kraljevskoga kluba, među navijačima je tinjala nada da bi između francuskog napadača i predsjednika Pereza ipak moglo doći do obostranog dogovora.

Međutim, nakon što su u subotu potvrđeni odlasci Marca Asensija, Mariana Diaza i Edena Hazarda, dan kasnije obistinile su se crne slutnje.

image

Karim Benzema

JAVIER SORIANO Afp

Karim Benzema, aktualna Zlatna lopta, više nije član Real Madrida!

Unatoč činjenici da je Francuz imao opciju automatske obnove ugovora sve do 2024. godine, a sve je ukazivalo na to da će tako i biti, Francuz će večeras protiv Athletic Bilbaa odigrati svoj posljednji meč nakon 14 sezona u madridskome klubu.

image

Mariano Diaz

THOMAS COEX Afp

Kapetan Los Blancosa, Zlatna lopta, osvajač pet naslova Lige prvaka, pet svjetskih klupskih prvenstava, četiri europska superkupa, četiri španjolska prvenstva, tri Kupa kralja i četiri španjolska superkupa... Rezime je to impresivnog staža na Santiago Bernabeuu.

Na stranu sve zasluge, stiže značajna ušteda

Ipak, svi ovi odlasci omogućili su klubu da uštedi značajnu svotu u roku samo 24 sata. Čim se riješi tereta enormnih plaća i premija, predsjednik Florentino Perez moći će početi rješavati kadrovsku križaljku, osvježiti momčad novim imenima te provesti tranziciju koja je najavljivana odlaskom starih i priljevom mlađih nogometaša.

image

Marco Asensio

THOMAS COEX Afp

Ukupno se tu radi o uštedi od čak 76 milijuna eura. Marco Asensio zarađivao je 9 milijuna eura bruto, Mariano Diaz također, a Benzema (28 mil.) i Eden Hazard (30 mil.) zajedno čak 58 milijuna eura.

‘Hvala ti, Karime, bilo nam je drago‘, opraštaju se već neki navijači i zazivaju zvijezde in spe, poput Frana Garcije i Judea Bellinghama, ali i prekaljene golgetere kao što su Harry Kane ili Joselu.

image

Eden Hazard

PIERRE-PHILIPPE MARCOU Afp

Hrvatska, pak, javnost osluškuje kad će se oglasiti Luka Modrić. Sve se češće spominje i odlazak našeg maestra, mediji spekuliraju o raznoraznim atraktivnim adresama diljem svijeta...

Uz još neke senatore kao što su Nacho i Dani Ceballos, čini se da je jedna nezaboravna generacija na odlasku...

Linker
22. travanj 2024 10:30