Zvonimir Boban
 CROPIX/JOSIP BISTROVIć
ISTINA JE POBIJEDILA

Velika pobjeda i pravo bogatstvo za dvojicu bivših Vatrenih: Bivši klubovi morat će im masno platiti!

Neadekvatno liječenje i neopravdan otkaz razlozi su zašto će bivši Vatreni to "masno" naplatiti
Piše: (ikn)Objavljeno: 30. prosinac 2020. 16:27

Dvojica bivših hrvatskih reprezentativaca, Ivan Klasnić i Zvonimir Boban, pobijedili su u dvije odvojene pravne bitke protiv bivših klubova, koji će im isplatiti višemilijunske cifre kao odštetu.

Kod Klasnića je u pitanju tužba za neadekvatno liječnje protiv Werderovih liječnika zbog kojih je već tri puta morao na transplantaciju bubrega, što je uvelike utjecalo na njegovu nogometnu karijeru, ali i život općenito. U slučaju protiv Milana Boban je, pak, tražio odštetu zbog otkaza koji je kao direktor Rossonera dobio u ožujku zbog intervjua koji se nije svidio klupskoj upravi.

image
Ivan Klasnić iz vremena dok je igrao za reprezentaciju
JAKOV PRKIC/CROPIX

Klasnićeva se pravna bitka odužila na više od deset godina i iako je prethodno već pobijedio i dobio odštetu od 100 tisuća eura, zajedno sa svojim odvjetničkim timom odlučio je slučaj odnijeti na viši njemački sud. Tamo je potvrđeno da su ga liječnici Werdera ugrozili, te mu je dosuđena odšteta od 4 milijuna eura.

- Nikakav novac ne može nadoknaditi ozbiljnu i trajnu štetu koju je moj klijent pretrpio, ali ovo barem stvara osjećaj pravde - izjavio je Klasnićev odvjetnik Matthias Teichner.

U Bobanovu slučaju presuda koju je donio sud u Milanu još nije pravomoćna i proces će i dalje potrajati. Čeka se sada žalba AC Milana, koji će u slučaju da se odluka potvrdi Bobanu morati isplatiti 5,3 milijuna eura, tvrdi La Gazzeta dello Sport.

Boban je u intervjuu tom listu kritizirao izvršnog direktora Milana Ivana Gazidisa, kojem je zamjerio da je dogovarao dolazak Ralfa Rangnicka za trenera iza leđa njemu i Maldiniju, zbog čega je bivši hrvatski reprezentativac i igrač Milana dobio otkaz kao direktor talijanskog velikana.

Linker
17. travanj 2024 07:43