NICOLAS TUCAT/AFP/PROFIMEDIA
ŠOK ZA HRVATA

Velika senzacija u Francuskoj: Tudor doživio težak udarac, drugoligaš izbacio Marseille iz Kupa!

Igrači hrvatskog stručnjaka preskočili su PSG, ali ne i momčad iz drugog razreda francuskog nogometa
Piše: Robert KrnjićObjavljeno: 01. ožujak 2023. 23:22

Marseille je u srijedu na Vélodromeu neočekivano izgubio od drugoligaša Annecyja i tako se propustio plasirati u polufinale francuskog Kupa. Četvrtfinalni okršaj odlučili su jedanaesterci (6:7) nakon što je regularni dio završio s 2:2

Momčad Igora Tudora dominirala je travnjakom u prvom dijelu utakmice, imala 64% posjeda lopte u nogama i često dolazila u posljednju suparničku trećinu, što je i kapitalizirala u 29. minuti pogotkom Jordana Veretouta (na asistenciju Jonathana Claussa).

U drugom poluvremenu Marseille je zadržao, pa i povećao, premoć u posjedu lopte (69%), ali gosti su bili konkretniji. Najprije se, u 53. minuti, Moise Sahi Dion s desne strane ubacio u sredinu i preciznim udarcem s petnaestak metara lijevom pogodio malu mrežicu Lopezovog gola za 1:1. Šest minuta kasnije Yohann Demoncy je izveo korner s desne strane, a Kevin Mouanga bio najviši u skoku i glavom zabio za preokret.

U 85. minuti Alexis Sanchez nije realizirao kazneni udarac za Marseille. Čileanac je pucao u desnu stranu, ali je njegov udarac obranio gostujući vratar Thomas Callens.

Debelo u sudačkoj nadoknadi, kad se već uvelike činilo da je na pomolu senzacija i da će francuskog velikana, koji je prethodno iz Kupa eliminirao moćni PSG, izbaciti drugoligaš - ukazao se François Régis Mughe. Osamnaestogodišnji napadač primio je loptu na desnoj strani gostujućeg kaznenog prostora i desnom nogom, iz vrlo nepovoljnog kuta, lobao Callensa i odveo Marseille do raspucavanja s bijele točke. No, uzdrmani gosti nisu pokleknuli i na kraju smo vidjeli veliku senzaciju u francuskom Kupu jer nogometaši Annecyja jedanaesterac su realizirali sedam puta, dok su Tudorovi igrači bili precizni jednom manje.

Linker
04. svibanj 2024 10:09