Icon Sport/ddp Usa/profimedia
FINANCIJSKI PROBLEMI

Velikan rasprodaje cijelu momčad, Hrvat ima tjedan dana da si nađe klub: ‘Ostajemo ljudi prije svega‘

Lyon je umjesto željenih 100 prikupio samo 34 milijuna eura, a kupac za Lovrena još nije pronađen
Piše: SNObjavljeno: 23. kolovoz 2024. 07:41

Ranije smo pisali kako je Olympique Lyon iznimno aktivan u ljetnom transfer mercatu. Prošlosezonska šestoplasirana momčad prvenstva uložila je oko 134 milijuna eura na pojačanja, a nakon što su pokrenuli ofenzivu u vidu ulaznih transfera, L‘Equipe je pisao kako francuski klub treba prikupiti oko 100 milijuna eura kako bi opravdao raskošno trošenje.

Međutim, do kraja prijelaznog roka ostalo je još sedam dana, a Lyon je za sada prikupio samo 34 milijuna eura. Prema novim informacijama iz kluba, koje prenosi Mundo Deportivo, vlasnik John Textor odlučio je reagirati te je priopćio svim igračima da su na prodaju ako za njih stigne financijski jaka ponuda.

Prije donošenja ovako ekstremne odluke, Texor se pokušao riješiti nekih senatora koji su primali veliku plaću, a među njima je bio i Dejan Lovren. Bivši hrvatski reprezentativac nije otputovao na pripreme s momčadi u Austriju, a klub je pokušavao postignuti dogovor o raskidu kako bi se uštedjelo 400 tisuća eura mjesečne plaće koju prima u posljednjoj godini ugovora.

Lovren je, međutim, i dalje u klubu i ima još tjedan dana da si pronađe novu destinaciju jer prijelazni rok u Ligue 1 završava 30. kolovoza.

Clinton Mata, angolski bek, priznao je da je situacija u klubu imala utjecaj na prvu momčad.

- Ostajemo prije svega ljudi, nije ugodno vidjeti kako pojedini igrači ne treniraju s nama, ali tu ne možemo ništa. Kad ste u svijetu nogometa, znate kako to ide. Poteze povlači uprava, mi smo fokusirani na svoj posao. Nije na nama da odlučujemo. Jasno je da mi imamo i tu ljudsku stranu. To nije ugodan prizor, ali to je odluka uprave. Moramo se usredotočiti na naš nogomet.

Trener Pierre Sage također se složio s Matom

- Naravno, očito je. I u akciji smo i u čekanju. Stvara se osjećaj da moramo raditi stvari, ali također čekamo da znamo kakav ćemo sastav imati na kraju prijelaznog roka. Zato je sada vrlo teško komentirati jer ćete svaki primjer uzeti kao izoliranu situaciju.

Linker
05. rujan 2024 11:09