DANIEL ROLAND Afp
PIŠU TALIJANI

Velikan u problemima priprema radikalne promjene, a na klupu bi mogao dovesti - Igora Tudora!?

Hrvatski trener ove nedjelje vodi utakmicu koja bi mogla odrediti njegovu budućnost u Marseilleu
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 05. studeni 2022. 13:13

Marseille našeg stratega Igora Tudora, u nedjelju na svome Velodromeu je u 14. kolu Ligue 1 domaćin Lyonu. Obzirom na rezultate, mogao bi to biti susret koji će odlučiti sudbinu splitskog stručnjaka u francuskom velikanu.

Nakon odličnog početka sezone, u zadnje vrijeme Tudorova momčad ne bilježi zadovoljavajuće rezultate. U prvenstvu polako gube korak s Paris Saint- Germainom, ali osim Parižana, gledaju u leđa i Lensu, Rennesu i Lorientu.

Ni u Ligi prvaka situacija nije bolja, čak je i gora. U posljednjem kolu protiv Tottenhama, došli su Francuzi u vodstvo u 47. minuti, da bi u 54. izjednačila momčad Antonija Contea. Neriješenim rezultatom Marseille bi barem prezimio u Europi, u Europskoj ligi, ali u petoj minuti sudačke nadoknade Englezi prelaze u vodstvo i Tudor ispada iz kontinentalnih natjecanja.

Nešto sjevernije od Marseillea, točnije u Torinu, Juventus je pretrpio eliminaciju iz Lige prvaka i ovu europsku sezonu nastavit će u play-offu Europske lige. Opći osjećaj oko Bianconera ukazuje da su im potrebne neke radikalne promjene u smislu utjecajnih pojedinaca i donositelja odluka na vrhu kluba.

Francuski mediji prenose da Juventus razmišlja o predsjedniku Marseillea Pablu Longoriji za ulogu koja zasad ostaje nedefinirana.

- Pablo bi mogao biti polaskan što Juventus misli na njega. To je njegov klub, duguje mu svoju karijeru i ono što danas radi, ali odlazak iz OM-a u klubu nije u interesu - odgovorili su s juga Francuske na nagađanja.

Prije nego što se pridružio OM-u, Longoria je imao blistavu karijeru s Juventusom, gdje je radio kao njihov glavni skaut. Postao je tehnički direktor Valencije nakon što je napustio mjesto u talijanskom klubu.

Osim Longoije, put Torina mogao bi i Tudor. Navijači Stare dame nezadovoljni su trenutnim vodstvom Massimiliana Allegrija, a na društvenim mrežama to izražavaju s #AllegriOut oznakom. Talijanski mediji ranije su prenosili kako su čelnici Juventusa zainteresirani za novu suradnju s hrvatskim trenerom, nakon što je bio pomoćnik Andrei Pirlu, ovaj put u ulozi glavnom trenera. Ipak, treba pričekati, barem utakmicu s Lyonom.

Linker
26. travanj 2024 11:19