ISABELLA BONOTTO Afp
Predstavljeni planovi

Velike promjene i ambicije u susjedstvu: BiH uvodi VAR i gradi nacionalni stadion

‘Jedan od glavnih ciljeva je nacionalni stadion‘, istaknuo je predsjednik Nogometnog saveza BiH
Piše: HinaObjavljeno: 18. ožujak 2021. 10:29

Predsjednik Nogometnoga saveza BiH Vice Zeljković najavio je, nakon što je u srijedu stupio na dužnost, kako će već na početku mandata raditi na uvođenju VAR tehnologije na premijerligaškim stadionima, ali i na izgradnji nacionalnoga stadiona.

Gradske i županijske vlasti u Sarajevu su već pokrenule procedure za izdavanje potrebnih odobrenja, a kao lokacija spominje sa šire područje Rajlovca odnosno odnosno općina Novi grad.

"Radit ćemo na poboljšanju infrastrukture u svim sredinama, a plan nam je napraviti 12 terena za premijerligaše s najboljom travnatom podlogom. Također, plan je da se uvede VAR, a inzistirat ćemo i na razvoju ženskog nogometa te futsala. Radit ćemo na tome da BiH ima i svoj nacionalni stadion, što je jedan od glavnih ciljeva”, poručio je Zeljković.

Istaknuo je kako Nogometni savez BiH duguje veliku zahvalnost FIFA-i i UEFA-i koji su svojom potporom značajno pomogli da se prebrodi kriza izazvana koronavirusom.

"Dokazali su se kao istinski prijatelji sporta. Nastojat ćemo u budućnosti da učvrstimo suradnju na obostrano zadovoljstvo. Želimo u budućnosti pojačati saradnju sa susjednim nogometnim savezima", kazao je novi čelnik krovne kuće bh.nogometa.

Linker
01. listopad 2022 19:16