TOSEI KISANUKI The Yomiuri Shimbun Via Afp
UOČI VATRENIH

Veliki Andres Iniesta otvoreno o boljki španjolske reprezentacije: ‘Nije lako s tim živjeti...‘

Legendarni španjolski nogometaš najavio je veliki okršaj protiv Hrvatske na Euru
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 28. lipanj 2021. 11:51

Veliki Andres Iniesta bio je proglašen najboljim igračem Europskog prvenstva koje je 2012. godine održano u Poljskoj i Ukrajini. Španjolska je tada osvojila naslov prvaka. Fantastični veznjak još uvijek igra nogomet u Japanu, ali već neko vrijeme nije u reprezentaciji koja je značajno promijenila izgled u odnosu na vrijeme dok je on dominirao europskim nogometnim travnjacima.

- Ova reprezentacija zaslužuje podršku jer je to praktički nova momčad. Igrači trebaju osjetiti potporu naroda – rekao je Iniesta u razgovoru za Marcu.

Kako komentira Alvara Moratu i izostanak njegovih golova?

- Pretpostavljam da je to teška situacija. Nije lako s tim živjeti, ali treba biti spreman na sve. Želim da se ta situacija promijeni, i to će se dogoditi. On je zabijao golove u svim klubovima u kojima je igrao, isto tako i u reprezentaciji.

image
DAVID RAMOS Afp

U redovima Furije na ovom Euru nema donedavnoga kapetana Sergija Ramosa.

- Sergio je imao problema s ozljedama, nije previše igrao i na kraju je izbornik odlučio da nije u stanju u kojem bi mogao pomoći reprezentaciji. To je šteta, s obzirom na to što on predstavlja i znači za nacionalnu momčad.

Svi hvale tinejdžera Pedrija, a Iniesta?

- On je igrač koji jako dobro surađuje s ostalima, i ima tu inteligenciju da razmisli prije primanja lopte. Ne zaboravimo da mu je tek 18 godina. On je klinac koji treba nastaviti rasti i učiti.

Što kaže na izbornika?

- Luis Enrique mi je asistirao za prvi prvenstveni pogodak u Valladolidu. Bio mi je trener i proživjeli smo vrlo lijepe stvari.

Tko bi se bolje uklopio u Barcelonu, Kylian Mbappe ili Erling Haaland?

- To su dvojica igrača o kojima sada svi pričaju. Njihova kvaliteta je strašna, svaki ima svoje posebnosti. Možda bi se Mbappe bolje uklopio...

Nedostaje li njemu reprezentacija?

Zatvorio sam taj dio karijere Svjetskim prvenstvom u Rusiji. Volio bih da sam nastavio zauvijek igrati za Španjolsku, ali to nije moguće, treba znati kad se treba povući – zaključio je Iniesta.

Linker
17. travanj 2024 20:42