Mark van Bommel
 CARMEN JASPERSEN Afp
ZA NE VJEROVATI

Veliki gaf nakon gola HR junaka: Vatreni spriječio tešku blamažu, ali njegov klub će ipak biti izbačen!?

‘Potkrala nam se velika tehnička pogreška, jasno da smo razočarani i ljuti zbog toga‘.
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 10. kolovoz 2021. 12:05

Dramatična je bila utakmica 1. kola Kupa Njemačke između četvrtoligaša Preussen Münstera i bundesligaša Wolfsburga. Sudionik Lige prvaka bio je nadomak ispadanja, jer je domaća momčad vodila 1:0 od 74. minute pogotkom Hofmeiera, no u posljednoj minuti ukazao se hrvatski reprezentativac Josip Brekalo i izjednačio rezultat. Dvoboj je otišao u produžetke u kojima su gosti zabili dva gola i osigurali plasman u iduće kolo. Ili možda nisu?


Naime, odmah po završetku utakmice domaći su uložili žalbu zbog tehničke pogreške gostujućeg trenera Van Bommela. Naime, novi strateg Vukova u 103. minuti uveo je dva nova igrača, to ne bi bio problem da time nije obavio već šest izmjena. Za razliku od europskih i većine drugih natjecanja, u statutu DFB-a ne postoji mogućnost dodatne, odnosno šeste izmjene u produžecima i po svemu sudeći Wolfsburg će ovu utakmicu izgubiti za zelenim stolom.


- Tijekom kup utakmice s Münsterom potkrala nam se velika tehnička pogreška, imali smo jednu izmjenu više nego što je to dozvoljeno. Jasno da smo razočarani i ljuti zbog toga, ali to se sada ne može ispraviti. Ovaj slučaj riješit ćemo interno kako bismo u budućnosti izbjegli slične situacije - kazao je izvršni predsjednik kluba Jörg Schmadtke.


- Pred nama su novi izazovi i sada moramo biti jedinstveni te fokusirani na njih. Jasno da postoji razočaranje, ali smo uvjereni da nas ovo neće omesti u našim ciljevima, nitko zbog ovoga neće biti kažnjen - dodao je Schmadtke pronašavši i mjesta za šalu.
- Očito ćemo morati svi u školu na tečaj čitanja s razumijevanjem.


Zanimljivo ovo nije prvi takav gaf Wolfsburga. Prije 17 godina isto u prvom kolu Kupa Wolfsburg je gostovao kod druge momčadi Kölna. Trener je bio Erik Gerets. Vukovi su dobili 3:0, ali su potom izgubili utakmicu za zelenim stolom jer je Belgijac uveo Marijana Hristova koji je godinu dana ranije u dresu Kaiserslauterna dobio crveni karton i nije imao pravo nastupa.


Bilo je tu još trener koji su ostavili pečat na ovaj način, Hennes Weisweiler je 1977. na klupi Kölna uveo trećeg stranca na travnjak, a samo su dvoje mogli igrati, utakmicu je Köln ionako izgubio 4:0, pa nije bilo žalbe.


Najskuplja pak pogreška bila je ona Christopha Dauma. On je u kvalifikacijama za Ligu prvaka na klupi Stuttgarta u uzvratnoj utakmici protiv Leedsa uveo Srbina Jovicu Stanišića, u tom trenutku četvrtog stranca na terenu. Švabe su taj dvoboj dobile 3:0 i nadoknadile 1:4 iz prve utakmice, ali na kraju su Englezi išli dalje jer je dvoboj registriran sa 3:0 za njih.


Tako je i Van Bommel već na prvoj službenoj utakmici ušao među velikane.

Linker
20. svibanj 2024 00:42