Lovro Zvonarek (lijevo)
 ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX
TEK MU JE 16

Veliki hrvatski talent prošao liječnički u Münchenu! Bivši trener ga je otkrio i odveo u Bayern..

Njegov matični klub dobit će minimalno 1,8 milijuna eura, a uz bonuse bi mogao zaraditi i pet!
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 02. rujan 2021. 19:12

Lovro Zvonarek (16) upravo je prošao liječnički pregled u Münchenu te ga još samo potpis dijeli od toga da i službeno postane nogometaš velikog Bayerna.

Slaven Belupo će se pak utješiti s najmanje 1,8 milijuna eura, ali ako se ispune određeni bonusi, u Koprivnicu bi moglo sletjeti čak i do pet milijuna eura. Fantastično za klub koji od transfera nikada nije utržio više od 2,3 milijuna.

Jedan od najzaslužnijih što je transfer realiziran svakako je Tomislav Stipić, trener koji je prošle sezone vodio Slaven Belupo. Još u siječnju, za vrijeme priprema u Medulinu, vidjeli smo tada 15-godišnjeg Zvonareka na djelu. Stipić ga je poveo na pripreme iako je znao da mora napuniti 16 godina da bi igrao za prvu momčad, što je značilo da mora pričekati 8. svibnja, odnosno 16. rođendan.

"Organizirao sam u klubu trening s najvećim talentima iz škole, jer sam tražio mlade koje bih ispromovirao, i odmah ga uočio. Usudim se reći da bi on već na proljeće mogao biti najbolji igrač momčadi, samo da ima pravo igrati", kazao nam je Stipić tog hladnog dana u Medulinu.

Uskoro ga je sjeo u automobil te odveo u Bayernov kamp u Münchenu. Tamo ih je dočekao Jochen Sauer, ključni čovjek Bayernove B momčadi, s kojim je Stipić godinama prijatelj. Lovro je ostao u Münchenu oko dva tjedna te se na treninzima pokazao kao veliki potencijal. Već tad je transfer dogovoren, ali svi su zajedno morali čekati da Zvonarek napuni 16 godina kako bi se mogao bez pratnje roditelja preseliti u München.

Prije toga Lovro je debitirao za Slaven. Stipić ga je uveo u utakmici posljednjeg kola, koja je izravno odlučivala o sudbini Varaždina kojem je trebala pobjeda da ostane u ligi. Zvonarek je poznatima u Koprivnici ispričao kako ga je u poluvremenu utakmice, netom prije nego što će ga uvesti, Stipić zagrlio te mu poručio da "pokaže svima u Hrvatskoj koliko je dobar igrač."

Zvonarek je ušao, a onda i postigao pogodak odluke te se upisao u povijesne knjige kao najmlađi strijelac Prve HNL.
Stipić je u lipnju ipak smijenjen s mjesta trenera Slaven Belupa. Novi ljudi u klubu tražili su svog čovjeka na klupi, ne mareći previše za ono dobro što je Stipić ostavio iza sebe. Međutim, posao s Bayernom nisu prekrižili, te danas zadovoljno trljaju ruke.

Šteta što je Zvonarek otišao tako mlad, ali nadajmo se da je pametno izabrao te da će za koju godinu zabijati u dresu prve momčadi Bayerna. Kvalitetu neupitno ima, nadajmo se da će i ga sreća pratiti...

Linker
25. travanj 2024 18:53