Jan Jurčec

 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
STIGAO KOD LEGENDE

Veliki iskorak u karijeri nade hrvatskog nogometa: ‘Sretan sam što su mi dali šansu, idemo pobjeđivati!‘

‘Vrlo dobro sam primljen ovdje i stekao sam pozitivan dojam o klubu‘
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 20. srpanj 2022. 19:03

Dosadašnji nogometaš hrvatskog drugoligaša Kustošije Jan Jurčec (21) karijeru će nastaviti u Altachu. Priključio se austrijskom prvoligašu još ranije ovog mjeseca, kad je došao na probu, a tamo je impresionirao stručni stožer na čelu s Miroslavom Kloseom te potpisao ugovor u trajanju od dvije godine s opcijom produljenja na još jednu sezonu. Jurčec dolazi kao mlada nada Kustošije, ali i hrvatskog nogometa nakon što je prošle sezone s osam pogodaka bio najbolji strijelac kluba odnosno šesti najbolji strijelac druge lige.

- Jan Jurčec je vrlo talentiran i dinamičan igrač, s istinskim napadačkim instinktom. Iza sebe ima već dvije vrlo dobre sezone u profesionalnom nogometu u 2. HNL i vjerujemo da će se dokazati i ovdje, u Altachu. Jan je u posljednje vrijeme uvjerio trenerski tim u svoje mogućnosti i bit će nam na raspolaganju do početka sezone - objašnjava sportski direktor kluba Werner Grabherr.

image
TOMISLAV KRISTO Cropix

A zadovoljio je i kriterij novog trenera, bivšeg njemačkog reprezentativca, Miroslava Klosea koji je prije nešto više od mjesec dana preuzeo klupu austrijskog prvoligaša nakon što je prošle sezone jedva izborio ostanak u najvišem rangu austrijskog nogometa. Legendarni nogometaš, koji je i dalje rekorder po broju pogodaka na svjetskim prvenstvima (16), imao je sjajnu igračku karijeru tijekom koje je nastupao u Kaiserslauternu, Werderu, Bayernu i Laziju. Za njemačku je reprezentaciju upisao 137 nastupa te postigao 71 pogodak. Kao pomoćni trener radio je u Njemačkoj i Bayernu, dok je jednako tako vodio Bayernov uzrast do 17 godina. Dolaskom u Altach zakoračio je na novu stepenicu svoje karijere te će mu ovaj angažman biti prvi profesionalni trenerski posao u karijeri.

- Uistinu se veselim svom novom poslu. Od početka imam osjećaj da sam na pravom mjestu. Jedva čekam upoznati momčad, ljude u klubu i navijače te da zajedno napravimo dobar posao - rekao je Klose prilikom dolaska u grad koji se nalazi nedaleko od granice s Lihtenštajnom.

Jurčec se Altachu priključio na pripremama koje je klub odradio u Švicarskoj, a priliku s klupe dobio je u pripremnom ogledu protiv Winterthurta, a austrijski mediji vezani uz klub imali su samo lijepe riječi za nastup hrvatskog nogometaša. Osim njega klub je doveo još nekoliko ofenzivnih igrača kako bi se pojačala konkurencija na tim pozicijama. Iz Red Bull Salzburga je na posudbu do kraja sezone došao 19-godišnji krilni napadač Amankwah Forson, a iz Stuttgarta godinu mlađi napadač Alexis Tibidi. Osim toga, u klubu će Jurčec imati i sunarodnjaka jer je ugovorom do kraja iduće sezone vezan 32-godišnji napadač Sandi Križman. Protekle je sezone u 17 nastupa samo jednom zatresao protivničku mrežu i upisao jednu asistenciju. Nakon što je prošao liječničke preglede i ubuduće će u Altachu nositi dres s brojem 28. Mogao bi debitirati na startu lige protiv TSV Hartberga.

- Jako sam sretan što mi SCR Altach daje priliku da napravim sljedeći korak u svojoj karijeri u inozemstvu. Bio sam vrlo dobro primljen ovdje u Altachu i stekao sam pozitivan dojam o klubu. Sada želim nastupati na terenu i pobjeđivati - rekao je Jurčec za klupsku stranicu nakon svog potpisa.

Linker
06. svibanj 2024 09:48