Navijači dubrovačkog MNK Squarea

 CROPIX
NASTAVAK PRVENSTVA

Veliki okršaj na jugu Hrvatske, Dinamo gostuje u Dubrovniku, Torcida sprema mobilizaciju

Torcidaši su nakon dva kola bez bodova i zato navijači večeras imaju dodatni motiv
Piše: Ivica JavorčićObjavljeno: 13. listopad 2023. 14:25

Koliko je dvotjedna stanka za članove SuperSport lige, uvjetovana nastupom reprezentacije u okviru kvalifikacija za SP, bila korisna ili pak štetna doznat ćemo ubrzo, budući da se bodovna utrka nastavlja susretima 3. kola. Večeras (petak) na rasporedu su tri susreta, dok će u subotu biti dvije utakmice, među kojima je i prvi veliki derbi u Dubrovniku između Squarea i Futsal Dinama.

Treću rundu na splitskim Gripama u susjedskom derbiju otvorit će Torcida i Olmissum. Splićanima je imperativ ostanak u najvišem rangu, dok Omišani žele biti na vrhu ili barem dosegnuti jedno od prva četiri mjesta prije doigravanja. Torcidaši su nakon dva odigrana kola bez bodova i večerašnji ogled im je dodatni razlog za opću mobilizaciju. Olmissum je favorit, no nema nikakve dvojbe da će Torcida uz pomoć svojih navijača učiniti sve kako bi došla do prvih bodova.

U Osijeku se sastaju Osijek i Pula. Oba kluba u prve dvije runde ostvarila su polovičan učinak i sve to zapravo upućuje da će u Osijeku biti vrlo neizvjesno. Pred TV-kamerama večeras (petak) igrat će u Zagrebu Uspinjača-Gimka i Novo Vrijeme. Zagrepčani, kao povratnici u elitni rang, prvi put će biti domaćini i učinit će sve da onaj vrijedni bod za gostovanja u prvom kolu u Vrgorcu potvrde i pojačaju izglede za ostanak kao glavni cilj. Hoće li to biti moguće protiv Makarana, koji dolaze u Zagreb s maksimalnim učinkom i s još kompletnijim sastavom u odnosu na start, tek ćemo doznati.

Subotnji program započinje u Vrgorcu, gdje će Nebesko-plavi ugostiti Crnicu. Loš ovosezonski start vrijedi za oba kluba, što znači da se i jedini i drugi moraju vaditi i nadoknađivati propušteno. U sudaru starih znanaca, gdje će na klupi Vrgorčana biti dojučerašnji igrač Crnice Saša Subotić, a na klupi Šibenčana dugogodišnji prvi strateg Vrgorca Mladen Perica-Štrla, svaka je prognoza nezahvalna, zapravo, jasno je samo da će Vrgorčani imati prednost punih tribina.

Prvim velikim derbijem ove sezone, u Dubrovniku između Squarea i Futsal Dinama, bit će zaključeno 3. kolo. Šlag na kraju u kojem će uživati gledatelji u Gospinom polju. Zanimljivo je da su oba njihova prošlosezonska susreta završila neodlučnim rezultatom 2:2, ali se tada Dinamo tek dizao prema naslovu. Kvaliteta je na strani Zagrepčana, no Dubrovčani su ove sezone puno kompaktniji, a bodove u svojoj dvorani vrlo teško prepuštaju bilo kome.

Raspored 3. kola, petak: Torcida - Olmissum (17.45), Osijek - Stanoinvest Pula (18), Uspinjača Gimka - Novo Vrijeme (20.15); subota: Vrgorac - Crnica (18), Square - Futsal Dinamo (19.30).

Linker
06. svibanj 2024 11:22