GORAN SEBELIC/CROPIX Cropix
DIV IZ ŽMINJA

Veliki povratak trenerske ikone HNL-a! Preuzeo je trećeligaša kojeg je jednom doveo na prag Europe

Karlovac je sada u trećem rangu hrvatskog nogometa, ali s Pamićem će ambicije itekako narasti.
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 08. listopad 2021. 21:21

Sreten Ćuk u četvrtak je napustio Karlovac 1919 nakon poraza od HAŠK-a, a trećeligaš iz grada s četiri rijeke već u petak je pronašao novog trenera. Na klupu Karlovčana stiže još jedno ugledno trenersko ime, najveće u klupskoj povijesti. Novi trener postao je bivši hrvatski reprezentativac Igor Pamić, 51-godišnji Div iz Žminja.

Pamić je prvoligašku trenersku karijeru počeo u Puli iz koje je preselio u Karlovac 2007. godine i krenuo u veliki uzlet. S Karlovčanima je napravio čudesan pothvat plasiravši se u elitni rang hrvatskog nogometa 2009. godine. Karlovac je u svojoj prvoj prvoligaškoj sezoni od osnutka kluba završio na fantastičnom petom mjestu prvenstva Hrvatske, a u drugoj, 2010./11. bio je šesti. Pamić je u toj drugoj sezoni odradio 22 utakmice i mjesto prepustio Srećku Lušiću, a on je preselio u redove Istre 1961 u kojoj je ostao sve do 2015. godine. Pamić je u Prvoj HNL vodio 248 utakmica i u samom je vrhu trenera po broju utakmica u tom natjecanju.

Nakon Puljana, Pamić je vodio Koper, Hrvatski dragovoljac, OFK Titograd i GOŠK Gabelu, a bez posla je od prošle godine. Jučer je odradio svoj prvi trening u svojoj drugoj karlovačkoj eri. Preuzima klub koji je trenutačno na devetom mjestu 3. HNL Središte, a ambicije su mu puno poveće. Iako je gol-razlika Karlovčana u osam odigranih utakmica 14:4, upisali su po tri pobjede i poraza, uz dva remija. Već danas Karlovac 1919 pred sobom ima iznimno težak zadatak, jer im u goste stiže najbolja momčad lige Zagorec iz Krapine.

Linker
08. svibanj 2024 18:14