Dani Alves

 Marcello Zambrana/AGIF/AGIF via AFP
PRAVNA BITKA

Veliki preokret u suđenju Daniju Alvesu: nova snimka ruši priču djevojke koja ga optužuje

Odvjetnici slavnog Brazilca tvrde da je 23-godišnjakinja bez prisile nakon njega ušla u WC
Piše: SNObjavljeno: 01. veljača 2023. 10:47

Dani Alves se nalazi u pritvoru nakon što je optužen za silovanje 23-godišnje djevojke. Ona tvrdi kako ju je slavni nogometaš silovao u jednom noćnom klubu u Barceloni 30. prosinca. Alves je čak tri puta mijenjao svoj iskaz, a sve njegove verzije priče demantirala je kamera pa je na kraju priveden i odbijena mu je jamčevina.

Brazilac je nakon toga promijenio odvjetnički tim, a to bi mu mogao biti ključni potez u dokazivanju slobode. Spasiti bi ga mogla upravo snimka s kamere. Španjolci El Periodico koji prati ovaj slučaj piše kako su se pojavile nove snimke koje, tvrde Alvesovi odvjetnici, demantiraju sve za što ga optužuje 23-godišnjakinja.

Nova snimka demantira žrtvu

Na novoj se snimci navodno vidi kako je ona u toalet ušla nakon Alvesa i da ju na to nitko nije prisilio dok je ona tvrdila kako ju je Brazilac na silu ugurao u toalet i potom silovao. Alvesovi odvjetnici smatraju da novi dokazi u potpunosti mijenjaju priču i da je djevojka bila nedosljedna i iskrivila događaje iz te noći.

Oni tvrde kako snimke i fotografije koje imaju radikalno poriču verziju žrtve i ne prikazuju događaj koji je obavijen ‘terorom, strahom ili dominacijom‘ kako su to opisali njeni odvjetnici, ali i ona sama u izjavama koje je davala. Brazilčev odvjetnički tim u pitanje dovodi verziju priče koju je djevojka dala, a poriču i to da je bilo seksualnog napada.

Nije bilo prisile

Prema njima, snimka iz kluba jasno pokazuje da djevojka i njene prijateljice nisu niti u jednom trenu bile u ‘opasnom društvu‘ i u društvu ljudi koji su iz zastrašili. Snimka navodno pokazuje da su se svi zabavljali zajedno, a po govoru tijela se vidi kako nitko nije osjećao neki strah.

"Na snimci se vidi kako je Dani Alves otišao lijevo i ušao u toalet. Dvije minute kasnije tužiteljica nakon razgovora s dvije prijateljice i konobarom sama ide u isti taj toalet i ulazi bez da joj je Alves dao dozvolu ili otvorio vrata. Slike govore same za sebe", tvrde Alvesovi odvjetnici.

Prethodno je 23-godišnjakinja rekla kako ju je Alves natjerao bez njenog odobrenja da s njim uđe u toalet što novi dokazi jasno odbacuju. Ako se dokaže da je Brazilac silovao djevojku, prijeti mu kazna do 15 godina zatvora.

Linker
17. svibanj 2024 16:23