OSCAR DEL POZO Afp
STIGLA JE POTVRDA

Veliki preokret: Zidane je napustio Real, a drugi slavni trener mu je okrenuo leđa!? Evo što se dogodilo

Zizou je i službeno bivši, a situacija se dodatno zakomplicirala s izborom njegova nasljednika
Piše: Sportske novosti/R. ŠolaObjavljeno: 27. svibanj 2021. 12:21

Jedva smo dočekali kraj klupske natjecateljske sezone u europskom nogometu, samo da bi se zakotrljala ona druga strana. Tko će gdje igrati i tko će koji klub trenirati sljedeće sezone, sada to preuzima primat u stvaranju medijskog sadržaja na ovim stranicama...

image
Massimiliano Allegri
MARCO BERTORELLO Afp

Zinedine Zidane prošlost je u madridskom Realu, potvrdio je danas i službeno Kraljevski klub. Ništa ni od domaće, a niti od europske titule ove sezone, a to znači - nema nastavka suradnje s kraljevskim klubom. Na njegovo je mjesto, barem po prvotnim najavama trebao doći Max Allegri koji i dalje čeka na angažman nakon što je 2019. otišao iz Juventusa.

Ali, od Allegrija u Madridu nema ništa. Tako prenose španjolski mediji koji navode da se on vraća u Juventus i da je još u srijedu prihvatio ponudu Andree Agnellija. Imao je na stolu i ponudu Intera, a otkriveni su i još neki detalji. Navodno, Allegri je tjednima čekao poziv upravo Reala, ali kada ga je nazvao Florentino Perez, već je bilo prekasno.

Naime, Juventus je u srijedu otpustio tehničkog direktora Fabija Paraticija koji je prije dvije godine bio najveći zagovornik Allegrijevog odlaska iz Torina. Očito je da je takva procjena bila pogrešna, i sada u Torinu s Allegrijem žele krenuti u slaganje nove sportske politike i šampionske momčadi, nakon gubitka naslova prvaka.

A sljedeće veliko ime na odlasku iz Reala je dugogodišnji kapetan i klupska ikona Sergio Ramos. Real jednostavno želi otvoriti prostor za neke nove, mlade igrače, ali i za noviji i čvršći način rada u svlačionici.

Marca je na svom portalu još kasno sinoć pustila anketu po pitanju Zidaneovog nasljednika. U prvi plan iskočila su tri imena. Massimiliano Allegri, Antonio Conte i - Raul. Dva dokazana i pragmatična talijanska trenera, od kojih je jedan sada sve dalje od Madrida, te Realova igračka legenda koja se danas prometnula u prvog kandidata.

Raul je iz Madrida otišao još 2010., a igraču je karijeru završio 2015. u Cosmosu iz SAD-a.

U međuvremenu nije radio kao trener. No, baš je Raul prva želja navijača. Između više od 100.000 anketiranih Raul je dobio 52 posto podrške, ili više nego Allegri (23%) i Conte (25%) zajedno.

Perez će to sigurno registrirati, ali odluka će biti samo njegova.

Linker
26. travanj 2024 11:46