Rory McAuley je uhvaćen s pola kilograma kokaina

 GAVIN ELLIS/TGS PHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Gavin Ellis/tgs Photo/Shutterstock Editorial/Profimedia
PRIZNAO KRIVNJU

Veliki skandal u Engleskoj! Nogometaš pao s pola kilograma prvoklasnog kokaina, prijeti mu 11 godina zatvora

Engleski nogometaš Rory McAuley je priznao da je posjedovao i distribuirao drogu
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. veljača 2022. 11:32

Veliki skandal pogodio je Englesku u kojoj je nogometaš niželigaškog Bedfort Towna uhićen s pola kilograma kokaina. Tako 31-godišnjem Roryju McAuleyju sada prijeti 11 godina zatvora nakon što je priznao krivnju za posjedovanje i trogovinu kokainom.

McAluey se pojavio na sudu u Norwichu gdje je optužen da je bio umiješan u trgovinu "ne beznačajne količine droge klase A koju je kroz određeni period prodavao za vlastitu dobit".

"Našli su ga sa pola kile kokaina na dan uhićenja, a pronađene su i poruke koje ukazuju na to da je već ranije dilao drogu. Naravno, samo gospodin McAuley zna točno o koliko se droge radi, ali pretpostavljamo da je i ranije bilo govora o sličnim količinama. Čak i da je svaki puta bilo po 100 grama, to bi već bilo novih pola kilograma", rekao je tužitelj Stephen Spence.

image

Rory McAuley je uhvaćen s pola kilograma kokaina

JASON BROWN/PROSPORTS/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Jason Brown/prosports/Shutterstock Editorial/Profimedia

Tužiteljstvo traži da se nogometaševi grijesi stave pod drugu kategoriju koja podrazumijeva kaznu do čak 11 godina zatvora, dok obrana smatra da bi trebao biti u trećoj kategoriji koja podrazumijeva blaže kazne.

"Nema dokaza o tome koliko je točno droge bilo u igri uz ovo što je pronađeno", jasna je bila odvjetnica nogometaša Jenni Dempster.

Uz McAuleyja je optužen i njego 29-godišnji prijatelj Ismail Thompson koji je također priznao umiješanost u posjedovanje i distribuciju kokaina, te 34-godišnji Andrew Wallace koji je priznako da se bavio prodajom i posjedovanjem kokaina i kanabisa, ali nije se pojavio na sudu.

Sudac Anthony Bate je odlučio kako će kaznu izreći 24. ožujka. Što se tiče nogometaša, suspendiran je sa svih sportskih terena i ne smije raditi ništa vezano uz nogomet dok čeka svoju kaznu.

Linker
01. svibanj 2024 12:56