Emiliano Martinez i Messi sa suigračima
 EVARISTO SA/AFP/PROFIMEDIA
ŠOK PA PREOKRET

Veliki skandal uoči derbija! Argentinci optuženi za prevaru, Brazil ipak popustio pod pritiskom

Čak četvorici igrača naređeno je da pod hitno napuste državu, no onda je pao dogovor
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. rujan 2021. 20:11

Oči nogometnog svijeta bile su u nedjelju uprte u Clásico del Atlántico, u prijevodu - vječiti derbi Brazila i Argentine. U okviru kvalifikacija za SP 2022. Carioce su dočekale Gauchose u Sao Paulu na stadionu Neo Quimica Arena, a samo nekoliko sati prije početka dogodio se veliki skandal.

Naime, nogometaši Argentine Emiliano Martinez, Emiliano Buendia, Giovani Lo Celso i Cristian Romero dobili su naređenje da moraju napustiti Brazil zbog lažiranja podataka u vezi COVID protokola.

U Brazilu je i dalje na snazi odluka da oni koji su u posljednjih 14 dana boravili u Ujedinjenom Kraljevstvu, Južnoj Africi, Sjevernoj Irskoj i Indiji moraju proći karantenu.

Navedena četvorica nogometaša igraju u Premiershipu (Martinez i Buendia u Aston Villi, Lo Celso i Romero u Tottenhamu), a brazilskim su vlastima lažno potvrdili da u posljednje vrijeme nisu boravili na engleskome tlu.

Trojica od četvorice članovi su udarne postave pa je i stoga jasno kakav bi to bio udarac za argentinskog izbornika Lionela Scalonija.

U posljednjim trenucima došlo je do prvog obrata. Pod pritiskom CONMEBOL-a brazilske su vlasti popustile, barem prema pisanju Marce, ali onda je uslijedio novi kaos. U 8. minuti dogodio se nezapamćen trenutak. Susret je prekinut kada su djelatnici brazilskih vlasti upali na teren i onemogućili nastavak igranja. OPŠIRNIJE PROČITAJTE OVDJE

Linker
24. travanj 2024 21:00