Ferdo Milin

 FOTO: Miljenko Karačić
KAO NA TRACI

Veliko iznenađenje nakon dobrog nastupa: Hrvatski trener ekspresno dobio otkaz u Bosni i Hercegovini

Posušje je od povratka u Premijer ligu BiH na klupi promijenilo trojicu trenera prošle sezone
Piše: M. KaračićObjavljeno: 20. rujan 2022. 20:59

Vrlo dobru utakmicu Široki Brijeg i Posušje odigrali su u nedjelju na Pecari. Domaćin je slavio minimalnu 1:0 pobjedu pred 4.500 gledatelja pogotkom dojučerašnjeg braniča Osijeka II Mihaela Kuprešaka i prvu trećinu sezone završio na prvom mjestu s 19 bodova. Posušje je ostalo na 11 bodova i nalazi se na 11. mjestu.

Učinak je to koji nije zadovoljio klupsku upravu, jer se pred početak sezone najavljivalo stabiliziranje kluba i plasman u gornjem dijelu ljestvice. Cijenu je platio hrvatsski trener Ferdo Milin koji je ljetos preuzeo posušku momčad.

- Na sjednici Upravnog odbora HŠK Posušje jednoglasno je gospodin Ferdo Milin razriješen dužnosti šefa stručnog stožera HŠK Posušje. Ovim putem se zahvaljujemo gospodinu Milinu na svemu što je dao za naš klub i želimo mu mnogo sreće u nastavku njegove karijere. Momčad će do daljnjeg voditi prvi pomoćnik Goran Granić - priopćeno je kratko iz Posušja.

A samo večer ranije nakon dobre igre njegove momčadi na Pecari zadarski trener kazao je:

- Čestitam Širokom Brijegu na pobjedi, a mojim momcima čestitam na prikazanoj igri. Nismo zaslužili poraz. Nakon primljenog gola napali smo domaćina, imali nekoliko dobri prilika koje nismo realizirali. Presudili su detalji. I na ovoj utakmici težili smo igri i na nekim prethodnim utakmicama. Žao mi je zbog navijača koji su u velikom broju došli na Pecaru i podržali nas.

Namjeravao je Milin u prvenstvenoj stanci još bolje spremiti Posušje, no klupsko rukovodstvo odlučilo je drukčije. Splićanin Goran Granić, koji je bio prvi Milinov asistent vodit će momčad do daljnjega, koliko u ovom trenutku teško je kazati. Posušje je od povratka u Premijer ligu BiH na klupi promijenilo trojicu trenera prošle sezone, Denisa Ćorića, Stipu Balajić i Tonija Karačića, a takva praksa nastavljena je i u novoj sezoni.

Linker
07. svibanj 2024 04:38