Alex Pantling/Getty Images
SJAJNE IZVEDBE

VELIKO PRIZNANJE HRVATSKOM VEZNJAKU KOJI GURA SVOJU MOMČAD PREMA ELITNOM RANGU Uvršten je u najbolju momčad uz posebno obrazloženje

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. ožujak 2020. 16:14

Novinari i analitičari britanskog Sky Sportsa uz pomoć statističke platforme WhoScored izabrali su najbolju momčad veljače u okviru engleskog Championshipa. Mjesto u tih idealnih 11 drugog mjeseca 2020. godine dobio je i jedan hrvatski nogometaš. Radi se o Filipu Krovinoviću, nekadašnjem igraču Zagreba i članu West Bronwich Albiona, kluba kojeg s klupe predvodi bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić.

Krovinović je od Sky Sportsa dobio ocjenu 7.41 za svoje izvedbe u veljači. Napominje se da je zabio pogodak Millwallu u pobjedi od 2:0, kao i upisao asistenciju u nastupu protiv Readinga. Uz jednu asistenciju, imao je čak 16 "ključnih dodavanja" proteklog mjeseca.

Podsjetimo, Bilićev i Krovinovićev WBA trenutno se nalazi na čelnoj poziciji Championshipa s bodom više od drugoplasiranog Leedsa. Prva dva mjesta na kraju sezone do kojeg je preostalo odigrati još točno deset kola vode izravno u Premier ligu.

Linker
19. travanj 2024 05:15