Joško Gvardiol je ponovno uvršten među najbolje na svijetu

 BERND THISSEN Dpa Picture-alliance Via Afp
TRAŽI SE GOLDEN BOY

Veliko priznanje za hrvatski nogomet: Tri mlada Vatrena bore se za titulu najboljeg igrača na svijetu!

Objavljena je lista od 100 nominiranih. Glasaju i navijači. Trofej su osvajali Mbappe, Haaland...
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. lipanj 2022. 13:06

Sjajne vijesti i veliko priznanje za hrvatski nogomet. Joško Gvardiol, Stipe Biuk i Luka Sučić su nominirani za nagradu Golden Boy. To priznanje za najboljeg mladog nogometaša su proteklih pet sezona osvajali Pedri, Erling Haaland, Joao Felix, Matthijs de Ligt i Kylian Mbappe, a samo uvrštavanje uz bok velikanima veliko je priznanje našim igračima.

Nagradu Golden Boy je 2003. godine utemeljio Tuttosport, a u izboru sudjeluju novinari The Timesa, L'Equipea, Marce, Bilda, De Telegraafa i drugih europskih velikih kuća. Tuttosport je objavio listu od 100 nominiranih, a navijači će na internetu moći dati svoj glas i tako smanjiti listu na 20 završnih kandidata.

Od završnih 20 kandidata će 40 novinara iz Europe izabrati najboljeg na svijetu, a dodatnu nagradu će dobiti i igrač koji skupi najviše glasova navijača. Hrvati su se tako našli u žestokoj konkurenciji koju čine neka od najvećih imena poput Barcinih Perdija i Gavija, Judea Bellinghama koji je na meti Real Madrida, Bayernovog Jamala Musiale, Borussijinog Karima-Davida Adeyemija ili Eduarda Camavinge iz Real Madrida.

Svoj glas za najboljeg mladog igrača na svijetu možete poslati OVDJE do 15. listopada.

Linker
26. travanj 2024 12:24