PRO SHOTS PHOTO AGENCY/DDP USA/PROFIMEDIA Pro Shots Photo Agency/ddp Usa/profimedia
U VRHUNSKOJ FORMI

Veliko priznanje za nekadašnjeg ‘hrvatskog Messija‘. Proglašen je najboljim igračem mjeseca u Nizozemskoj

Alen Halilović igra odlično od kada je prošlog ljeta stigao u Fortunu Sittard
Piše: SNObjavljeno: 08. rujan 2024. 16:31

Alen Halilović je doživio mnoga razočarenja u svojoj karijeri, ali od kada je ovaj 28-godišnjak došao u nizozemsku Fortunu Sittard krenuli su bolji dani za njega. Halilović je u Fortunu stigao u ljeto 2023. nakon neuspjele epizode u Rijeci i malo tko je vjerovao da će uspjeti oživjeti karijeru, a on je trenutno jedan od najboljih igrača nizozemske Eredivisie.

Halilović je igrao jako dobro u prošloj sezoni kada je u 34 utakmice postigao pet golova i imao dvije asistencije, a po Sofascore je s prosječnom ocjenom 7,10 bio četvrti najbolji igrač momčadi. U novu sezonu je krenuo još bolje - u prve tri utakmice je postigao dva gola, a s prosječnom ocjenom 7,60 najbolji je igrač svoje momčadi te 11. na listi najbolje ocijenjenih igrača u cijeloj ligi.

Zahvaljujući dobrim igrama hrvatskog nogometaša Fortuna trenutno zauzima treće mjesto na tablici, a specijalizirani nizozemski portal Voetbal International proglasio da je najboljim igračem Eredivisie u kolovozu.

- Želio sam u svakoj utakmici biti najbolji na terenu, i drago mi je da su moje dobre igre za Fortunu prepoznate - izjavio je Halilović.

Podsjetimo kako je kako je Halilović kao veliki talent Dinamo zamijenio Barcelonom sa samo 18 golova, ali se na Camp Nou nije uspio dokazati. Uslijedile su epizode u Sporting Gijónu, HSV-u, Las Palmasu, Milanu, Standardu iz Liegea, Heerenveenu, Birminghamu, Readingu i Rijeci. Halilović je upisao i 10 nastupa za reprezentaciju Hrvatske.

Linker
08. rujan 2024 19:19