Velški izbornik Rob Page

 NICOLAS TUCAT Afp
AUTSAJDERI

Velšani se nadaju čudu: ‘Hrvati su stari, to bi mi trebali iskoristiti. A ovaj igrač mogao bi iznenaditi‘

‘Nitko nam ne daje nikakve šanse, a naši navijači bili bi prezadovoljni s remijem večeras‘
Piše: Ivan RenićObjavljeno: 25. ožujak 2023. 13:57

Uoči spektakla na Poljudu, dvoboja Hrvatske i Walesa, javio nam se novinar BBC Radio Walesa, Andrew Richards. Za Slobodnu Dalmaciju je otkrio kakvo je stanje unutar velške reprezentacije, koga se najviše pribojavaju, ali i na koga bi izbornik Zlatko Dalić trebao posebno obratiti pažnju.

- Za nas se ovo čini kao kraj jedne ere. U posljednjih osam godina imali smo najuspješniji period u povijesti. Igrali smo polufinale Eura 2016., plasirali se na onaj sljedeći, izborili Svjetsko prvenstvo prošle godine nakon 64 godine. U mirovinu su otišli Gareth Bale i Joe Allen, te se čini da krećemo iznova.

Kakva je atmosfera u reprezentaciji?

- To je još uvijek nepoznanica. Puno je novih lica. Novi kapetan je Aaron Ramsey. Izbornik Rob Page doveo je i nove trenere i tek moramo vidjeti kako će momčad reagirati. U Walesu svi vjerujemo da se možemo plasirati na sljedeći Euro i to kao drugoplasirana momčad ove skupine. Ali trebat će vremena da ova momčad dosegne visine koje je uspjela ona prije.

Kakva su očekivanja javnosti u Walesu?

- Naši navijači bi bili presretni s remijem. Ali nitko nam ne daje prevelike šanse. Znamo da nas čeka teških 90 minuta.

Koje su po vama prednosti Walesa? Mogu li uhvatiti Hrvatsku na krivoj nozi?

- Naša je momčad autsajder u ovom dvoboju, to je jasno. No, s druge strane, Hrvatska je pomalo stara ekipa. Wales bi trebao iskoristiti brzinu svojih mladih igrača i tako stvoriti pritisak. A onda i juriti u kontranapade, bude li moguće.

Konstatirali smo kako u redovima Walesa više nema Balea i Allena. Roster su im dodatno stanjile i ozljede. Potvrđeno je tako da neće zaigrati ni Brennan Johnson, nova mlada uzdanica Velšana. U ovoj sezoni u engleskom Premiershipu zabio je sedam pogodaka, uz dvije asistencije za svoj Nottingham Forest. Tek mu je 21 godina, a Transfermarkt ga procjenjuje na 30 milijuna eura.

Na koga onda računate? Tko bi trebao povući?

- Oni će bez sumnje igrati defenzivno. A u trenucima napada ciljat će se najviše Daniel James, kad već nema ozlijeđenog Johnsona.

Velški kolega otkrio nam je da bi na Poljudu mogao zaigrati i novi napadač.

- Tom Bradshaw bi mogao iznenaditi. Riječ je o igraču koji je za Millwall u Championshipu ove sezone zabio 13 pogodaka, od čega su dva „hattricka”. Sjajan je egzekutor i odlično se snalazi u kaznenom prostoru.

Koga se u Walesu najviše pribojavaju?

- Najviše ih brine hrvatski vezni red. Modriću, Brozoviću i Kovačiću je gotovo nemoguće oduzeti loptu. Gvardiol je također fantastičan branič. Našem Mooreu s njim neće biti lako.

Linker
16. travanj 2024 15:15