OLAF KRAAK Afp
POSRNULI DIV

VIDEO: Ajax je doživio blamažu za povijest, navijači napravili kaos i prekinuli najveći derbi

Problemi se samo gomilaju, momčad ne igra dobro, sportski direktor je pod istragom zbog transfera Borne Sose...
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 24. rujan 2023. 17:05

Iz lošega u gore, tako se može opisati početak nove sezone Ajaxa.

Kriza je doživjela novi vrhunac, ne samo na travnjaku nego i na tribinama. Kopljanici su doživjeli dvostruku blamažu, Feyernoord je nakon prvih 45 minuta vodio čak 3:0, a mogao je i više, a dva puta je dvoboj u prvom dijelu bio prekinut.

Santiago Tomas Gimenez, sjajni meksički napadač bio je neriješiva enigma za ponovo poroznu obranu domaćina, u kojoj su od prve minute zaigrali Josip Šutalo i Borna Sosa.

Prva dva gola pala su nakon pogrešaka Gaaela, Danac je prvo izgubio dvoboj s Timberom koji ga je jednostavno pregazio i odlično uposlio 22-godišnjeg Gimeneza, a ovaj je zakucao loptu iza leđa Gortera, kod drugog gola je poklonio loptu Gimenezu, a ovaj rutinski zabio.

POGLEDAJTE KAOS NA VELIKOM NIZOZEMSKOM DERBIJU

Nakon tog gola stigao je prvi prekid zbog bacanje plastične čaše prema strijelcu, dok izgrednik nije izveden s tribine, dvoboj nije nastavljen. U 37. minuti gosti su došli do 3:0, Sosa je nakon kornera pokušao pucati, njegov udarac je blokiran, a u brzoj kontri Gimenez je asistirao za Paixaoa, koji je zaigrao umjesto Ivanušeca, a Brazilac je spretno poentirao.

To je pak prouzročilo novi prekid, navijači Ajaxa bacili su baklje u šesnaesterac gostiju, a sudac Gozubuyuk poslao je igrače u svlačionicu. Taj je prekid trajao 10 minuta, a do konačnog kraja utakmice došlo je u 55. minuti nakon što su opet u teren ubačene baklje, sudac je odmah pokazao da je ovo kraj.

O kakvoj je blamaži riječ najbolje pokazuje podatak da je Feyenoord prvi put u povijesti vodio 3:0 protiv Ajaxa u gostima.

Problemi za Ajax se samo gomilaju, momčad ne igra dobro, sportski direktor Mislintat je pod istragom zbog transfera Borne Sose, a sada su još i navijači dali obol najgorem početku sezone Kopljanika u 21. stoljeću...

Linker
26. srpanj 2024 07:19