Jamie Pollock

 SCREENSHOT
POTEZ ZA ANTOLOGIJU

VIDEO Autor najpoznatijeg autogola u povijesti za neke je bio veći od Isusa, a danas izgleda neprepoznatljivo

Osim za City, u karijeri je igrao i za Middlesbrough, Bolton, Birmingham i Crystal Palace
Piše: SNObjavljeno: 07. ožujak 2023. 05:29

U posljednjem desetljeću 20. stoljeća Jamie Pollock smatran je za jednog od najvećih talenta engleskog nogometa, ali svoj puni potencijal nikada nije ostvario. Iako nije imao taliko veliku karijeru, Pollock se potrudio da zauvijek ostane zapisan u povijesnim knjigama Manchester Cityja.

Naime, smatra ga se autorom možda i najljepšeg autogola u povijesti nogometa s obzirom na to da ga je postigao na zaista spektakularan način. Bila je 1998. godina kada je u dresu Cityja nastupao protiv QPR-a i to u borbi za ostanak u Championshipu.

Utakmica je okončana rezulataom 2:2 i City je tada ispao iz lige. S druge strane, navijači QPR-a su ga proglasili najvažnijim čovjekom u posljednjih 2000 godina; u anketi je završio ispred Isusa Krista.

Pri vodstvu Cityja od 2:1, Pollock je nogom podigao loptu i prevario protivnika, a zatim krenuo glavom vratiti loptu svom vrataru, ali ga je pritom prebacio i lopta je završila u mreži. Osim za City, Pollock je u karijeri igrao i za Middlesbrough, Bolton, Birmingham, Crystal Palace i Osasunu, a nakon povlačenja iz nogometa posvetio se obiteljskom poslu. Danas kao 49-godišnjak ima mali višak kilograma te sijedu kosu.

image

Jamie Pollock (desno)

PA Images/profimedia

Linker
19. svibanj 2024 08:04