JOSE JORDAN Afp
KUP KRALJA

VIDEO: Barca jedva izbjegla epsku blamažu, niželigaš joj utrpao tri komada, utakmica odlučena u produžecima

Čak tri komada katalonskom je divu utrpao 21-godišnjak koji je nekoć nastupao za mlađe Barcine kategorije
Piše: SNObjavljeno: 04. siječanj 2023. 23:37

Nevjerojatna utakmica, a umalo i nevjerojatna blamaža Barcelone dogodila se u 1/16 finala španjolskog Kupa kralja. Katalonski div stigao je u Alicante kao ogroman favorit, ali trećeligaš CF Intercity pokazao se kao neočekivano tvrd orah i klub koji je pokleknuo tek u produžecima.

Tri puta je Barcelona vodila u regularnom dijelu, ali i tri puta se CF Intercity vraćao i to svaki put preko 21-godišnjeg Španjolca Oriola Soldevile, koji je od 2018. do 2020. nastupao za mlađe kategorije - Barcelone!

image
JOSE JORDAN Afp

Otvaranje utakmice nije nimalo ukazivalo na to da bismo u večernjim satima srijede mogli gledati ovakvu dramu. Ronald Araujo zatresao je mrežu već u 4. minuti i činilo se da bi to mogao biti lagan posao za Barcelonu, no igrači CF Intercityja hrabro su se branili i s nadom ušli u drugo poluvrijeme u kojem je briljirao ranije spomenuti Soldevila.

Mladi španjolski veznjak izjednačio na 1-1 u 59. minuti, no Barca vraća prednost u 66. kada je mrežu zatresao Ousmane Dembele. Soldevila ponovno poravnava rezultat u 74., a samo tri minute kasnije Raphinha zabija za novo vodstvo gostujućeg sastava. No, tu nije bio kraj. Domaćin se nije predavao i Soldevila svojim trećim pogotkom odvodi utakmicu u produžetke u kojima je Ansu Fati u 104. minuti postavio konačnih 3-4.

image
JOSE JORDAN Afp

Spomenimo i da stadion CF Intercityja ne zadovoljava uvjete Španjolskog nogometnog saveza za pokrivanje televizijskog prijenosa pa su domaćini bili primorani ovaj susret odigrati na stadionu četvrtoligaša Herculesa, kluba koji također dolazi iz grada Alicantea.

Zanimljivo je za istaknuti i kako se CF Intercity nalazi na 16. mjestu Primera RFEF lige (Group 2), odnosno trenutno je u zoni ispadanja...

POGODAK ZA 0-1 POGLEDAJTE OVDJE

POGODAK ZA 1-1 POGLEDAJTE OVDJE

POGODAK ZA 1-2 POGLEDAJTE OVDJE

POGODAK ZA 2-2 POGLEDAJTE OVDJE

POGODAK ZA 2-3 POGLEDAJTE OVDJE

POGODAK ZA 3-3 POGLEDAJTE OVDJE

POGODAK ZA 3-4 POGLEDAJTE OVDJE

Linker
20. travanj 2024 10:44