Nezadovoljni navijači u Hong Kongu

 PETER PARKS Afp
IKONE NA UDARU

VIDEO: Bijesni navijači izviždali Messija i Beckhama, tražili povrat novca, jedan mu ‘skinuo glavu‘

Gledatelji u Hong Kongu jasno su izrazili svoje frustracije što najveću zvijezdu nisu vidjeli na djelu
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 04. veljača 2024. 21:57

Frustrirani Hongkonžani pokazali su palac dolje pa i tražili povrat novca za skupo plaćene ulaznice nakon što na djelu nisu vidjeli Lionela Messija i Luisa Suareza u prijateljskoj utakmici Inter Miamija i Hong Konga.

Bijes 38.323 navijača koji su platili nešto više od 1.000 hongkonških dolara (125 dolara) da na terenu vide jednog od najboljih u povijesti bio je ogroman. Polovicom drugog poluvremena na stadionu su se čuli povici "Želimo Messija", a pred kraj utakmice kada je postalo jasno da Messi neće niti minutu kročiti na teren, negodovanje je postajalo sve glasnije. Mnogi nisu ni dočekali završetak utakmice nego su tribine napustili prije kraja.

image

Beckhamov govor prekidali su glasni zvižduci

PETER PARKS Afp

A oni koji su ostali zvižducima su zaglušili obraćanje suvlasnika Miamija Davida Beckhama koji se pokušavao zahvaliti publici "na njihovoj nevjerojatnoj podršci".

Messi je utakmicu, priopćili su iz kluba, preskočio zbog ozljede aduktora.

- Razumijemo da su mnogi fanovi jako razočarani i tražimo njihov oprost. Voljeli bismo da smo mogli poslati Lea i Luisa barem na neko vrijeme, ali rizik je bio preveli - rekao je trener Inter Gerardo Martino.

Kapetan Hong Konga Yapp Hung-fai rekao je da je šteta što momčad nije stigla igrati protiv Messija, ali je napomenuo da Miami ipak ima još kvalitetnih nogometaša.

Čitav slučaj, međutim, otišao je daleko i došao do vlasti. Oglasila se, naime, čak i Vlada posebne administrativne regije Hong Konga. "Organizatori duguju obožavateljima objašnjenje", poručeno je.

image
PETER PARKS Afp

Vlada je također rekla da će Odbor za velike sportske događaje ispitati klauzulame sporazuma utakmice protiv Inter Miamija i da može smanjiti financiranje sponzora zbog Messijeve odsutnosti na terenu.

Linker
07. travanj 2024 10:30