Facebook/Screenshot
SLAVEN OTVORENO O SVEMU

VIDEO: BILIĆ U 'PONOĆNOM' INTERVJUU O ODNOSU S MAMIĆEM Napravio je novi Dinamo, čudesan je menadžer, najzaslužniji je za golemu razliku prema Hajduku

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. travanj 2020. 19:55

Slaven Bilić, aktualni trener West Bromwich Albiona, baš poput brojnih sportaša i trenera ima viška vremena uslijed zloglasne pandemije, pa je dao intervju putem Facebooka, novinaru iz susjedne Bosne i Hercegovine, Sabahudinu Topalbećireviću...

"Život u karanteni? Malo kod kuće sviram gitaru. To je nekad spas, kad si sam pa zasviraš djeci i prođe vrijeme. A malo se i napreduje kako se ima vremena", rekao je Bilić.

Jedna od tema bila je i mirovanje engleskog nogometa...

"Pa kad oni kažu sredinom šestog, to znači da to neće bit do sredine šestog. Oni se nadaju da će do tada ovo sve popustiti, ali nitko ne zna kad će se završiti. No, tendncija je da se sezona završi."

Dotaknuo se i svog Hajduka...

"Ima klubova koji mnogo znače gradu i regiji, a Hajduk je nešto više. Ima takvih klubova, ali Hajduk je način života. To je Napoli, to je Leeds, osjetio sam to, to su giganti. Imaju priliku sa Stanićem i Tudorom nešto napraviti, ali do kad budu imali uteg Dinama da dogodine nešto moraju, to je gotovo nemoguća misija. Oni moraju biti koncentrirani na sebe da prema Rijeci i Osijeku naprave razliku kakvu Dinamo ima prema njima".

Naravno kolegu je zanimala tajna hrvatskog nogometa, treće i drugo mjesto u svijetu u zadnjih 20 i kusur godina nema niti jedna Engleska...

"Srbija i BiH imaju kvalitetu, već generacijama imaju igrače koji igraju u najvećim europskim klubovima, ali nisu kao mi, nemaju rezultate kao Hrvatska. Ne znam zašto, ali očigledno im nedostaje naboj koji mi Hrvati sigurno imamo."

Tema je bio i Zdravko Mamić...

"Pa Zdravko je napravio Dinamo uspješnim, on je najzaslužniji za tu razliku prema Hajduku. Kad pogledamo sve te igrače koji su stvoreni kroz Dinamo... On je jedan nevjerojatan menadžer i šef kluba. Naravno da su ove druge stvari jako negativne, ako su istina. Dok sam vodio reprezentaciju imao sam jako korektan odnos s njim", rekao je Slaven Bilić.

Linker
16. travanj 2024 18:06