SCREENSHOT YOUTUBE
ŽUTA MINUTA

Video: Bivša zvijezda Arsenala napravila šou! Na vlastitom dobrotvornom turniru dobio crveni pa suca gađao bocom

Njegov Górnik Zabrze na koncu je poražen u toj utakmici te su turnir završili na trećem mjestu
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 09. siječanj 2023. 11:15

Bivši njemački nogometni reprezentativac Lukas Podolski izbačen je tijekom vlastitog dobrotvornog nogometnog turnira nakon što se sukobio sa sucem.

Natjecao se u Schauinsland Reisen Kupu na dvoranskom prvenstvu na travi sa svojom trenutnom momčadi, poljskim prvoligašem Górnik Zabrze, a protivnici su im dolazili iz preostalih pet europskih momčadi. Inače, Podolski je već godinama uključen u inicijativu oko održavanja ovog humanitarnog turnira koji se igra za vrijeme zimske pauze, no u njihovom polufinalnom okršaju s Rot-Weiss Essenom stvari su krenule naopačke.

Susret između poljske i njemačke momčadi bio je pun prekršaja i na kraju su dosuđena tri jedanaesterca - što su neki igrači smatrali nepravednim, uključujući i Podolskog koji je se uznemiren nakon jednog sučevog previda, unio glavnom arbiteru u lice i krenuo dobacivati. Kao reakciju, sudac je pokazao crveni karton bivšoj zvijezdi Bayern Münchena koji je napustio teren. Međutim, njegovo nezadovoljstvo tu nije prestalo, jer je 37-godišnjak nastavio zanovijetati te je u jednom trenutku bacio bocu vode u smjeru službenih osoba.

Momčad Podolskog, Górnik Zabrze, odigrala je ostatak utakmice s igračem manje od svojih protivnika i to se pokazalo kobnim jer je Rot-Weiss Essen postigao pogodak vrijedan prolaska u finale trenutak kasnije. Gornik je natjecanje nastavio protiv Kaan Marienborna u igri za treće mjesto - koju su osvojili - dok je Essen u finalu pobijedio Blau-Weiss Lohne 8-3.

Podolski se prvi put pridružio Gorniku 2021., nakon što je igrao u Njemačkoj, Engleskoj, Italiji, Turskoj i Japanu. Pomogao im je da u Ekstraklasi završe u gornjem domu tablice prošle sezone, a suradnju je nastavio i ove godine.

Linker
09. svibanj 2024 06:28