Jean Evrard Kouassi

 SCREENSHOT
POVRATAK U EUROPU

Video: Bivši miljenik navijača Hajduka izazvao ludnicu! Stotine navijača stiglo je vidjeti samo njega

Došao je praktički na mala vrata, stekao reputaciju i donio Bijelima lijepu zaradu
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 08. prosinac 2021. 12:16

Bivši napadač Hajduka, 27-godišnji Jean Evrard Kouassi nakon šest godina napušta Kinu i karijeru će nastaviti u turskom Trabzonsporu. On je u utorak navečer sletio u Trabzon i izazvao veliku euforiju među navijačima, koji su ga dočekali na aerodromu.

Trabzonspor je uvjerljivo vodeća momčad u Superlig, imaju 39 bodova nakon 15 kola (12 pobjeda, tri remija), čak 12 više od Konyje i Fenerbahčea kao prvih pratitelja. Na napadača iz Obale Bjelokosti se računa kao garanciju da će Trabzonspor nakon 38 godina proslaviti naslov prvaka.

Kouassi je u Hajduk stigao kao tinejdžer u sezoni 2012-13 i zadržao se do veljače 2015. godine kad je za dva milijuna eura prešao u Šangaj SIPG. Bio je to pun pogodak Hajduka, Bjelokošćanin je u 73 utakmice postigao 17 pogodaka uz 12 asistencija. Došao je praktički na mala vrata, stekao reputaciju i donio Bijelima lijepu zaradu.

U Kini je osim za SIPG igrao za Port Reserves, a od siječnja 2018. godine igrao je za Wuhan Zall. U dresu toga kluba odigrao je čak 105 utakmica, te imao učinak od 48 pogodaka i 23 asistencije. Sada je Kouassiju istekao ugovor i vraća se u Europu. Ukoliko liječnički pregledi prođu u redu, on će postati napadač Trabzonspora.

Linker
26. travanj 2024 16:38