Ronald Gorsic / CROPIX
KUP HRVATSKE

VIDEO: BJELICA BEZ KALKULACIJA! DINAMO DO VRHA NAPUNIO MREŽU DOMAĆINA Pogledajte golove i fantastičan potez Kadziora za TV-špice

Nogometaši Dinama s uvjerljivih su 7-0 svladali Karlovac. Dvostruki strijelac za Dinamo bio je Poljak Damian Kadzior (8, 55), a po jednom su se u strijelce upisali Mislav Oršić (11), Bruno Petković (42-11m), Mario Šitum (44), Iyayi Atiemwen (82) i Mario Gavranović (90+1-11m).
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. rujan 2019. 18:48

KARLOVAC 1919 - DINAMO 0:7 (Kadzior 9', 56', Oršić 11', Petković 43'-11m, Šitum 45', Atiemwen 82', Gavranović 90+1'-11m)

KARLOVAC 1919: Jurić-Bare - Vinski, Magdić, Joha (od 46' Veselić), Jaković - Mićunović, D. Marinić, Turkalj (od 77' Strgar) - Mamić (od 77' Šprajcer), Prpić, Novinić

DINAMO: Zagorac - Stojanović (od 46' Atiemwen), Ademi, Perić, Leovac - Moro - Šitum, Olmo (od 60' Majer), Kadzior Oršić - Petković (od 60' Gavranović)

Lagano je Dinamo došao do prolaska u 2. kolo kupa. Sastav Nenada Bjelice od samog je početka vrlo ozbiljno krenuo u sraz s karlovačkim četvrtoligašem i brzo došao do prednosti.

Golijadu je otvorio Kadzior realiziravši akciju Šituma i Petkovića. Vrlo brzo već je bilo 0:2, nakon kornera i gužve u kaznenom prostoru najspretniji je bio Oršić.

U 13. minuti uslijedila je najveća, praktički i jedina, šansa Karlovčana, ali na ubačaj Novinića s desnog krila Turkalj nije dobro reagirao i njegov je udarac glavom vratar Zagorec obranio. Škarice Petkovića na ubačaj Šituma u 24. minute bile su atraktivne, ali ne i precizne, kao i udarac sveprisutnog i raspoloženog Mora u 34. minuti.

I dalje su igrači Dinama prijetili, preko Kadziora i Olma, ali nije bilo promjene rezultata sve do završnice prvog dijela. Tad je kazneni udarac s 11 metara realizirao Petković, a prije odlaska na odmor još se u strijelce upisao i Šitum poslije kornera, gužve i karambola.

Drugih 45 minuta bilo je čisto odrađivanje posla koje je Dinamo nadogradio s još tri pogotka. Udarac Kadziora za 0:5 bio je najljepši trenutak susreta - odmjereno, neobranjivo, precizno i jako ljevicom s ruba kaznenog prostora u suprotne rašlje.

Gavranović je u 63. minuti uzdrmao vratnicu, a šesti pogodak djelo je tamnoputog rezerviste Atiemwena na dodavanje Oršića. Točka na i uslijedila je u posljednjim sekundama kad je Dinamo dobio novu najstrožu kanznu, a ovaj puta realizator je bio Gavranović.

KARLOVAC 1919 - DINAMO 0:7 (Kadzior 9', 56', Oršić 11', Petković 43'-11m, Šitum 45', Atiemwen 82', Gavranović 90+1'-11m)

KARLOVAC 1919: Jurić-Bare - Vinski, Magdić, Joha (od 46' Veselić), Jaković - Mićunović, D. Marinić, Turkalj (od 77' Strgar) - Mamić (od 77' Šprajcer), Prpić, Novinić

DINAMO: Zagorac - Stojanović (od 46' Atiemwen), Ademi, Perić, Leovac - Moro - Šitum, Olmo (od 60' Majer), Kadzior Oršić - Petković (od 60' Gavranović)

Ostali rezultati (utorak, 15.30)
Hrvace - Slaven Belupo 1:2
Oriolik - Lokomotiva 0:3
Vuteks Sloga - Osijek 0:8

-----------------------

KRAJ: Dinamo je lagano riješio Karlovac. Završilo je 7:0. Uskoro izvještaji sa svih današnjih utakmica...

90+1' GOOOL! Upisao se i Gavranović za 0:7 iz kaznenog udarca. Lokomotiva je u završnici riješila sve dvojbe kod Oriolika, sada je 0:3.

90' Novi jedanaesterac za Dinamo. Atiemwen je pao u kaznenom prostoru nakon kornera, srušio ga je Mičunović.

84' Osijek ne misli stati... 8:0 u Vukovaru. Strijelac je Dugandžić.

82' GOOOL! Nova lopta u mreži karlovačkog gola. U strijelce se upisao i Atiemwen na asistenciju Oršića.

66' Nastavljaju dalje Osječani. Već je 7:0. Strijelci? Mance 3, Marić, Škorić, Lopa i Mbakogu po jedan.

60' Osijek misli ozbiljno. U Vukovaru već ima prednost od 0:6, dok je Slaven Belupo preokrenuo u Hrvacama.

56' GOOOOL! Kadzior je još jednom zabio, Dinamo je stigao do "pet razlike" u Karlovcu. Osijek je također povećao prednost u Vukovaru. Trostruki strijelac na toj utakmici je Antonio Mance.

52' Lokomotiva je probila domaći zid u Oriovcu. Poveli su Zagrepčani početkom nastavka.

50' Osijek je prvi zabio u nastavku, sada je 0:3 u Vukovaru. Dinamo je u Karlovcu napravio prvu izmjenu. Umjesto Stojanovića ušao je Atiemwen.

POLUVRIJEME: Dinamo vodi u Karlovcu s 4:0.

45' GOOOOOL! Pred sam kraj prvog poluvremena iz nove je gužve, s par metara poentirao Mario Šitum. Rezultat je 0:4. Istovremeno, Osijek je povećao vodstvo kod Sloge, sad je 0:2.

43' GOOOOL! Siguran realizator kaznenog udarca bio je Bruno Petković.

42' Jedanaesterac za Dinamo zbog prekršaja na Olmu.

30' Izjednačenje u Hrvacama, Slaven Belupo je uspio poravnati na 1:1.

23' Dinamo ima uvjerljivo vodstvo u Karlovcu, ali u Kupu zasad ne manjka iznenađenja. Hrvace su povele protiv Slaven Belupa, a Osijek vodi kod Vuteks Sloge.

13' Prilika za Karlovac! Novinić je ubacio s desne strane, Zagorac je sjajno obranio pokušaj Turkalja. Moglo je vrlo lako doći do smanjenja rezultata.

11' GOOOOL! Još jednom Dinamo! Oršić je strijelac ovoga puta. Kadzior je ubacio iz kornera, a u gužvi ispred domaćih vrata najbolje se snašao novi hrvatski reprezentativac.

9' GOOOOL! Kadzior je strijelac. Stojanovićev ubačaj s desne strane, Petkovićevo spuštanje u kaznenom prostoru za Kadziora... I to je to. Domaćin je kratko odolijevao.

3' Odmah na početku može se vidjeti da se Ademi pozicionirao na stopersku poziciju uz Perića. Moro ima svoje mjesto u srcu terena, a Šitum će uz Stojanovića ordinirati po desnoj strani.

15:30 Počela je utakmica u Karlovcu, kao i preostala tri današnja susreta.

14:45 Stigli su sastavi za utakmicu u Karlovcu. Nenad Bjelica opet je iznenadio, u igri je od stopera nominalno samo Perić, uz tri bekovske opcije (Leovac lijevo, Stojanović i Šitum desno). Vidjet ćemo kako će to sve posložiti Dinamov strateg. U karlovačkim redovima umjesto najavljivanog Kurečkog startat će Prpić.

Linker
14. travanj 2024 15:08