JUAN MABROMATA Afp
PRIJATELJSKI OGLED

VIDEO: Bomba Lionela Messija iz slobodnog udarca, Argentinac u stilu stigao do 800. pogotka karijere

Gledatelji su sve do posljednjih trenutaka čekali pogotke na Monumentalu, ali isplatilo se
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 24. ožujak 2023. 08:02

Dok europske momčadi kreću u lov na Europsko prvenstvo 2024., ekipe iz Južne Amerike stanku provode igrajući prijateljske utakmice. U noći s četvrtka na petak zlatni sastav Argentine prvi je put istrčao na teren od Svjetskog prvenstva u Katru, a u 2:0 pobjedi nad Panamom najbolji igrač, očekivano, bio je Lionel Messi.

image

Uvodna ceremonija

LUIS ROBAYO Afp

Gledatelji na Monumentalu na pravo su uzbuđenje čekali sve do završnih minuta ogleda, a argentinska ‘desetka‘ potrudila se nagraditi ih za strpljenje. Prvo je Thiago Almada zabio za vodstvo u 78. minuti na asistenciju Leandra Paredesa, a Messi je u 89. postavio konačan rezultat prekrasnim pogotkom iz slobodnog udarca s 20-ak metara udaljenosti.

>>> POGODAK LIONELA MESSIJA POGLEDAJTE OVDJE <<<

Bio je to 800. pogodak za Lionela Messija u profesionalnoj karijeri i 99. pod nacionalnim bojama. Daleko najviše postigao je u dresu Barcelone, čak 672 u 778 nastupa, dok za trenutni klub Paris Saint-Germain broji 29 golova u 66 nastupa. Novim golom iz slobodnog udarca "ispratio" je Cristiana Ronalda, kojem je to nešto ranije pošlo za rukom u ogledu Portugala i Lihtenštajna (4:0). I još važnije, uveličao je prvi susret nakon SP-a u kojem se Argentinci nazivaju svjetskim prvacima.

Na uvodnoj ceremoniji uoči ogleda Argentinci su još jednom proslavili naslov prvaka, prilikom čega su igrači bacali Messija u zrak, a dio njih ponovio je poznatu "proslavu" Emiliana Martineza, koji je iznenadio svijet kada je u ruke uzeo nagradu za najboljeg vratara turnira.

image
JUAN MABROMATA Afp

Linker
23. travanj 2024 10:51