ALBERTO PIZZOLI Afp
DRUGI TROFEJ U SEZONI

VIDEO: Brozović s Interom obranio Kup! Vatreni majstorskim potezom namjestio pogodak u velikom preokretu

Argentinski šou na Čizmi počeo je već u trećoj minuti, a do kraja poluvremena vidjeli smo sve golove
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 24. svibanj 2023. 22:55

Milanski Inter obranio je titulu Talijanskog kupa! Marcelo Brozović i društvo s 2:1 nadjačali su Fiorentinu na rimskom Olimpicu i stigli do drugog trofeja (još Superkup) u aktualnoj sezoni, a hrvatski reprezentativac odigrao je sjajnu partiju i asistirao za prvi gol Intera u preokretu nad sastavom iz Firence. Josip Brekalo nije nastupio za ‘Viole‘.

Krenulo je loše za ovogodišnje finaliste Lige prvaka - Inter je već u trećoj minuti vadio loptu iz mreže, a pogodak je postigao Nicolas Gonzalez. Sjajni krilni napadač u Kupu je samo potvrdio odlične partije tijekom sezone. Ovaj Argentinac jedan je od glavnih i neizostavnih napadača ‘Viola‘ i ponovno se pravovremeno našao na najboljem mogućem mjestu, stoga vratar Intera Samir Handanovič nije imao nikakve šanse. POGODAK GONZALEZA POGLEDAJTE OVDJE

image

Lautaro Martinez

ALBERTO PIZZOLI Afp

No, Inter je već do isteka prvog dijela izveo preokret, a u glavnoj ulozi ponovno je bio Argentinac - Lautaro Martinez postigao je pogodak u 29. minuti na asistenciju Brozovića, a onda ponovno zatresao mrežu u 37. minuti za 2:1 na semaforu Olimpica. Hrvatski veznjak prilikom pogotka za izjednačenje jednim je dodavanjem u dubinu izbacio čitavu obranu Fiorentine i ponudio Lautaru gol šansu, a centarfor nije imao problema s realizacijom. ASISTENCIJU BROZOVIĆA ZA POGODAK LAUTARA POGLEDAJTE OVDJE

Brozoviću je to bila prva asistencija u trećem ovosezonskom nastupu u Talijanskom kupu, a ukupno peta pridodamo li četiri dodavanja za gol u Seriji A.

U 79. minuti Luka Jović imao je odličnu šansu za izjednačenje. Srpski reprezentativac dobio je loptu pred vratima Intera, jednim potezom izbacio svog čuvara i silovito potegnuo ljevicom, ali Handanovič je sjajno reagirao i održao vodstvo Intera.

Vrhunac sezone sa nogometaše Simonea Inazghija stiže 10. lipnja, kada će se u Istanbulu suprotstaviti Manchester Cityju u finalu Lige prvaka.

Linker
27. travanj 2024 04:34