FRANCOIS LO PRESTI Afp
NIJE SRUŠIO REKORD

Video: Čudesna akcija i gol Mbappéa! Trener PSG-a sve objasnio: ‘Tu smo akciju vidjeli od naših klinaca‘

Gostima su bila potrebna samo četiri dodavanja da bi postigli pogodak
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 22. kolovoz 2022. 07:44

Francuska liga objavila je na Twitteru da je pogodak Kyliana Mbappéa nakon osam sekundi utakmice doseg s kojim se izjednačio s veznjakom Michelom Riom, kojem je također trebalo samo osam sekundi da postigne pogodak za Caen protiv Cannesa 1992. godine.Sportski list L‘Equipe bio je oprezniji, nazvavši ga najbržim pogotkom nakon Rija, jer je Mbappéov pogodak bio bliži devet sekundi. rečeno je. Francuska liga započela je 1932.

Gostima su bila potrebna samo četiri dodavanja da bi postigli pogodak. Mbappé je izveo početni udarac, dao loptu Neymaru koji ju je dodao Messiju, ovaj je primijetio Mbappéov trčanje i sjajnom dugom loptom ga izbacio pred domaćeg golmana.

"Naša momčad do 19 godina to je učinila u juniorskoj LIgi prvaka protiv Salzburga", rekao je Galtier na konferenciji za novinare. "Pokazali smo to igračima, bili su na redu da oni to probaju. Dakle, radili smo na tome na treningu i večeras je to bilo jako dobro izvedeno."

Galtier je u svom objašnjenju mislio na pogodak Edouarda Michuta u porazu 3:1 od Salzburga u juniorskoj ligi Ligi prvaka u ožujku. Michuta je trebalo 11 sekundi da postigne pogodak, barem prema službenoj stranici PSG-a. Francuski trener također je rekao da je njegov stožer proučavao slične rutine početnih udaraca u njemačkoj, engleskoj i španjolskoj ligi, spominjući Bournemouth i Rayo Vallecano kao momčadi koje su postigle takve golove.

Linker
16. svibanj 2024 12:53