SCREENSHOT TWITTER Screenshot Twitter
TRENER SVE OTKRIO

VIDEO: Dirljiv oproštaj Vatrenog s igračima! Evo što dogodilo na posljednjoj utakmici prije transfera

‘Legia mi je dala toliko toga i ja to neću zaboraviti, zato sam igrao onu utakmicu protiv Slavije‘
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 22. kolovoz 2021. 08:15

Hrvatski reprezentativac Josip Juranović (26) potpisao je dugogodišnji ugovor sa škotskim velikanom Celticom koji traje do kraja lipnja 2026. godine. Legia je na ime transfera zaradila oko 3 milijuna eura, od kojih će 10 posto proslijediti Hajduku. Splićani će tako na njemu ukupno zaraditi oko 700.000 eura.

U četvrtak je odigrao posljednju utakmicu za poljskog prvaka, u Pragu protiv Slavije. Zabio je fantastičan pogodak u 37. minuti, krenuo je s loptom u punom sprintu sa svoje polovice, da bi potom s 30-ak metara rasparao mrežu. Vrijedi izdvojiti jedan poseban detalj koji je otkrio trener Legije Czeslaw Michniewicz nakon utakmice.
- Tijekom zagrijavanja osjetio je Juranović bol u nozi i bilo je upitno hoće li uopće zaigrati. On je odlučio da hoće.

image
FOTO OLIMPIK Nurphoto Via Afp

Eto, te dvije kratke rečenice otkrivaju sve o hrvatskom reprezentativcu, rođenom Zagrepčaninu. Kazuju kakvog je igrača dobio Celtic, kakvo hrabro srce, a takve Škoti najviše vole.

- Oduševljeni smo njegovim dovođenjem i uvjereni da će biti odličan. Pred nama su mnogi izazovi i Josip će dodati važnu dubinu i kvalitetu u tim. Veselim se radu s njime - rekao je trener Celtica Ange Postecoglou.

A što je nakon potpisao za Celtic kazao mladić koji je 2015. godine kao najbolji igrač trećeligaša Dubrave došao u Hajduk tada potpisavši stipendijski ugovor od pet tisuća kuna?

- S obzirom na to kako sam bio sretan i kako sam se sjajno osjećao u Legiji, nije bilo lako donijeti odluku i otići u Celtic. Ipak, s druge strane, bila je to laka odluka kad se radi o sportskom aspektu. Celtic je veliki klub i igranje u takvom klubu je korak više za mene. S te točke gledišta, za mene nije bilo nikakve dvojbe - kazao je Juranović.

Juranović je u ljeto prošle godine, pet i pol godina nakon dolaska iz Dubrave, iz Hajduka otišao u Legiju. Za Hajduk je odigrao 165 utakmica, a odmah po dolasku u Legiju postao je nezamjenjivi desni bočni. Za manje od godinu dana za Legiju je odigrao 41 utakmicu, postigao dva pogotka i namjestio ih deset, te osvojio poljski naslov. Odlazak u Legiju bio je najbolji potez karijere za Juranovića jer mu je taj klub bio odskočna daska za transfer u slavni Celtic, a u njemu je postao i standardni reprezentativac Hrvatske. Od prošle jeseni do danas Zlatko Dalić mu je dao priliku u osam utakmica.

- Legia mi je dala toliko toga i ja to nikada neću zaboraviti. Nikada neću zaboraviti Legiju. Zato sam i igrao onu utakmicu sa Slavijom u četvrtak, i drago mi je što je trener vjerovao u mene.

Kazao je Juranović da je nakon te utakmice, te prije odlaska u Celtic, razgovarao s vratarom Legije, bivšim igračem Celtica Arturom Borucem.

- Znam da je on legenda Celtica. Pitao sam ga što mogu očekivati u svom novom klubu. Nakon razgovora s njim još sam se više uvjerio kako sam napravio sjajan potez. Celtic je dominantan klub, baš kao Legija u Poljskoj. To znači da igraju napadački nogomet, pa ću moći pokazati i svoje napadačke kvalitete. Dolazak u Celtic je velika stvar za moju karijeru u budućnosti - zaključio je Juranović.

Linker
20. travanj 2024 10:21