Požar Southampton

 SCREENSHOT Twitter
ODGOĐENA UTAKMICA

VIDEO Drama pokraj stadiona u Engleskoj: Nakon eksplozije izbio požar, urušio se krov, razneseni i prozori

Pogođena tvornica je navodno u vlasništvu Southamptona i trenutno se ne koristi
Piše: SNObjavljeno: 06. ožujak 2024. 16:13

Potresne vijesti dolaze iz Engleske, točnije Southamptona, gdje je samo nekoliko sati prije večerašnje utakmice Championshipa s Prestonom pokraj stadiona domaćina izbio veliki požar. Hitne službe požurile su na mjesto događaja u srijedu poslijepodne prije nego što su postavile kordon i zatvorile susjedne ceste. Dramatičan video uhvatio je trenutak u kojem se vatrogasci crijevima bore s plamenom dok se dim dizao u zrak.

Kao posljedica požara nad stadionom i okolicom nadvio se veliki dim. Čuo se glasni zvučnik koji je rekao osoblju da odmah evakuira stadion kapaciteta 32 tisuće gledatelja, dok je obližnjim stanovnicima savjetovano da zatvore sve prozore.

Pogođena tvornica je navodno u vlasništvu Southamptona i trenutno se ne koristi. Kako prenosi BBC, unutar tvornice su se čuli pucnjevi prije eksplozije. Vatra je dovela do urušavanja krova dok su također razneseni svi prozori, prema navodima. Tvornica se nalazi u ulici Melbourne i nasuprot južne tribine St Mary stadiona.

Southamptonu treba pobjeda u susretu kako bi održali korak za vodećim Leicesterom i Ipswichem koji se nalazi na drugom mjestu. Službeno je potvrđeno kako je utakmica odgođena.

Linker
22. svibanj 2024 23:09