Scena iz kaosa

 SCREENSHOT/TWITTER
NAVIJAČI U PANICI

VIDEO Dramatične scene na stadionu: Policija bacila suzavac, bebu spašavali preko bodljikave žice

Tragedija u Argentini izbjegnuta je kada je navijačima omogućen pristup terenu s tribina
Piše: SNObjavljeno: 18. rujan 2023. 13:42

Nevjerojatne scene stižu ponovno iz Argentine. Dok je utakmica između Godoy Cruza i Belgrana u Liga kupu ponudila sterilnu predstavu bez pogodaka u konačnici (0:0), itekako zanimljivo, ali i napeto, bilo je oko terena i stadiona. Incidenti su se odvijali izvan samog stadiona, međutim u jednom trenutku do gotovo nestvarnih scena stiglo je na tribini.

Sve je počelo kada su navijači Godoy Cruz pokušali ući na stadion bez ulaznica. Policija je njihov naum spriječila, a navijači su na to reagirali kamenovanjem na snage zakona, koje su, pak, na to odgovorili gumenim mecima i suzavcem.

Vjetar je suzavac doveo i do unutrašnjosti stadiona, konkretno do jedne tribine, a navijači su u panici tražili najbolju soluciju za bijeg. S obzirom na to da bi ih izlazak sa stadiona doveo u drugi, vanjski sukob, nastojali su prijeći na susjednu tribinu preko bodljikave žice. Posebno ugrožena bila su djeca, a u kadrovima se vidjelo kako ih roditelji prenose preko žice, čak i bebe.

U konačnici, navijačima je otvoren pristup na teren kako bi se izbjegla tragedija. Utakmica je prekinuta gotovo pola sata i nastavljena je tek kada je zajamčena sigurnost svih prisutnih na stadionu.

Linker
05. svibanj 2024 18:44